Antoine's Blog - Even op en neer

Toegevoegd: 23 maart 2011 om 18:26:44

Omstreeks 10 uur vanochtend vertrok ik richting Eernewoude, gelegen in gemeente Tietjerkstradeel in Friesland. Als dat niet gezellig klinkt, nou dat was het ook. Wat een prachtig en rustig gebied zeg. Ik was op weg om een bank op te halen, die bedoeld is om aan onze eetkamertafel te zetten.

 

In het piepkleine dorpje ontmoet ik 2 hele aardige mensen met 3 hele leuke kinderen. Als een soort van hobby maken ze prachtige meubels van 'oude' houten balken. Honderdprocentpuur is de naam Stevig ? Nou reken maar. Mooi, zeker !

 

Dus na zo'n 2en half uur tuffen zat ik aan de koffie in het prachtige friesland. Het was gelukkig prachtig weer en zo leek het alsof ik op vakantie ging, alhoewel dat in je eentje ook weer niet echt gezellig is. Maar toch, op zo'n dag alks vandaag is het ook een beetje de kunst om te genieten.

 

Na een paar bakkies koffie werd het tijd om de bank in de auto te duwen en weer huiswaarts te gaan. De bank, overigens 2.80m lang, paste zonder problemen in de bus en zodoende kon ook de terugreis zonder problemen beginnen. Telkens sta ik er weer versteld van wat er allemaal in die bus kan als het moet :-)

 

Na ongeveer een uur in de auto te hebben gezeten, begint ineens mijn lijf tegen te sputteren en zit ik te vechten tegen de slaap. Ik ben ook niet meer gewend om zulke afstanden te rijden en bovendien is het buiten 17 graden en schijnt het zonnetje lekker naar binnen. Op zo'n half uur vanaf huis besluit ik toch maar even een 'power nap' te doen. Je wilt natuurlijk geen brokken maken, zeker niet als je net thuis bent. De red bull hielp niet en dus deed ik een halkf uurtje de ogen dicht om vervolgens veilig thuis aan te komen :-)

 

Het was zodoende een heel dagje uit, maar de bank heeft vanavond al zijn nut bewezen. De perfecte hoogte en hartstikke stabiel. De kids zaten heerlijk recht aan de frietjes vanavond, want koken daar kwam niets meer van.

 

Tot morgen,

Antoine
« Terug naar Overzicht

Stichting Vlinders

Kinderen die door omstandigheden niet thuis kunnen wonen ontbreekt het vaak aan ruimte om (zelf)vertrouwen en verantwoordelijkheid te ontwikkelen.

 

 

Stichting Vlinders biedt deze kinderen een plek waar ze zich positief kunnen ontwikkelen in hun gedrag en opstelling naar hun omgeving. Vooral het zo dicht mogelijk benaderen van een ‘normaal’ gezin met een full time papa en mama vinden we belangrijk. Het huis kreeg de naam ‘Villa Vlinders’ als veilige plek en levensschool.

 

 

Elk kind heeft recht op verzorging en een opvoeding die afgestemd is op zijn of haar ontwikkeling, mogelijkheden en beperkingen. Onze zorg is specifiek afgestemd op dit kind met zijn of haar specifieke behoeften in zijn of haar specifieke omstandigheden.

 

 

In Tiel staat dit huis, Villa Vlinders. Een huis speciaal voor kinderen die om uiteenlopende redenen niet thuis kunnen wonen. Villa Vlinders biedt plaats aan acht kinderen die daar voor langere periode kunnen wonen.

 

Ieder kind heeft recht om op te groeien in een gezin !

 

Stichting Vlinders geeft kinderen nieuwe vleugels !

 Actueel

Vriend van sticker

Binnenkort zullen alle Tielenaren hem wel tegenkomen, want alle vrienden...


Villa Vlinders

In Tiel staat een huis, Villa Vlinders. Een huis speciaal voor kinderen...


Feiten over pleegzorg

De noodzaak blijkt uit de feiten!


Evenementen