Dagboeken

Antoine's Blog - Een huis vol !

Toegevoegd: 09 juni 2017 om 06:09:23

Hoe lang geleden het is weet ik niet meer precies, maar 1 keer eerder kon al eens melden dat we een huis vol hebben. Natuurlijk gebeurde dat wel vaker in de afgelopen 10 jaar, echter dit is de 2de keer dat we ook zeker weten dat dit voor een hele lange periode zo gaat zijn.

Afgelopen week kwam er namelijk nog een jochie van 10 jaar bij ons wonen en werd de kamer gevuld die ondertussen alweer bijna anderhalf jaar leeg had gestaan. Grappig genoeg veranderde het thema van de kamer van Ajax naar FC Utrecht en bleef het dus in ieder geval een voetbalkamer. Het bordje vol kan dus vanaf nu in Villa Vlinders op de deur !! 8 kinderen zullen hier wonen totdat ze volwassen zijn en hopelijk met hun eigen vleugels kunnen uitvliegen !!

Ondertussen gaan we in rap tempo richting onze vriendendag, waar we dit jaar ons 10 jarig jubileum zullen vieren, aansluitend start de grote vakantie en kunnen we allemaal weer even genieten van de rust en een ander ritme van de dagen, die momenteel voorbij vliegen.

Vanuit Villa Vlinders wens ik jullie veel zon, want dan hebben wij het hier ook :-)

Groet,
Antoine

 

Antoine's Blog - Fietsen voor nieuwe fietsen

Toegevoegd: 25 april 2017 om 11:52:44

Hoe gaaf is dat, Samen Netwerken gaat fietsen voor fietsen, onze kids zijn bijna allemaal aan een nieuwe fiets toe, waarmee ze naar school, of door Tiel kunnen fietsen. Dus ik zeg fietsen voor fietsen !!!

Groet,

Antoine

Antoine's Blog - Ladies Night

Toegevoegd: 26 februari 2017 om 09:46:09

Ondertussen namen wij het nieuwe atelier al even in gebruik. Door medewerking van onze huisaannemer Gebr. Van Alphen uit Buren kon de verbouwing al starten en konden we met deze bijdrage van de dames van de Ladies Night nu alles afronden.

Het atelier biedt ruimte aan alle kinderen hier in huis en zodoende kan er weer met de hele groep tegelijk worden geknutseld ! Het oude atelier word op dit moment omgebouwd tot therapie/snoezelruimte en is bijna klaar !

Vanaf hier willen we nogmaals alle dames van BIZ Ladies Night hartelijk bedanken voor hun bijdrage !

Groet,
Antoine

Antoine's Blog - Arctic Challenge resultaat

Toegevoegd: 26 februari 2017 om 09:37:37

De nieuwe hokken staan op prachtige bestrating. Wat zijn we er blij mee en de beesten ook ! Met dank aan Aron Laponder en Janno van Aalst die hiervoor het geld bij elkaar reden door deelname aan de Artic Challenge 2017.

Verder dank aan Marcel van Viegen en Blom bestrating. Verder speciale dank aan Heidi Meurs die de aanjager was van dit initiatief. Het resultaat mag er zijn!!

Op wat opruim en kleine reparatie dingen na is de boerderij bijna klaar !! Hier gaan we plezier van hebben !!

Laat nu de zomer maar beginnen, want dan is het hier nog mooier !

groet,
Antoine

Antoine's Blog - Arctic Challenge 2017

Toegevoegd: 30 januari 2017 om 15:34:15

Aron Laponder en Janno van Aalst zijn ondertussen terug van de Arctic Challenge 2017 en kwamen even langs om deze prachtige cheque te overhandigen. Hiermee zal de komende maand de kinderboerderij volledig worden vernieuwd en worden voorzien van nieuwe hokken en straatwerk ! En of dat nog niet genoeg was kunnen we met de kinderen ook nog eens een dag naar het Dolfinarium :-) Mannen nogmaals super bedankt ! Ook dank aan Heidi Meurs voor haar bijdrage 

 

Onderstaand hetgeen er staat te gebeuren met onze kinderboerderij :-) Super leuk !

Groeten Antoine

Antoine's Blog - Maak kennis met Arctic Challenge

Toegevoegd: 12 oktober 2016 om 18:50:45

Antoine's Blog - Ben jij er ook bij ?

Toegevoegd: 22 september 2016 om 06:42:01

Antoine's Blog - Slagerij Smits & Vriendendag

Toegevoegd: 14 juli 2016 om 08:31:09

Feenstra en Nuon geven Vlinders nieuwe energie

Toegevoegd: 14 juli 2016 om 07:49:51

Antoine's Blog - 25 jaar geleden ...

Toegevoegd: 08 juli 2016 om 05:48:25

25 jaar geleden gaf ik hem een tip, die tip groeide uit tot een toonaangevend bedrijf in de entertainment distributie en verkoop. Nu bij het 25 jarig bestaan dacht hij aan mij en besloot onze stichting een donatie te doen. Hoe gaaf is dat !!

 

Dit bedrag gaan we gebruiken voor de inrichting van onze nieuwe therapie/snoezelruimte, Dirk Meiners, je hebt een kecke bedrijf neer gezet !        Video Service Nederland ook nog bedankt voor de doos met DVD's

Het was een leuke reunie !

Groet,
Antoine Aardoom

Antoine's Blog - Dagobertschool zet zich in

Toegevoegd: 28 juni 2016 om 18:26:33

Dagobertschool helpt mee aan start snoezel/therapieruimte

 

Tussen de bedrijven door kregen we ook nog bezoek van 3 kinderen van de Dagobertschool, Tezamen met hun directeur kwamen zij een kijkje nemen. De Dagobertschool had tal van activiteiten georganiseerd om geld op te halen voor Stichting Vlinders. 

Gisteren was het zover en kwamen zij hun cadeau brengen, een cadeau wat gekocht was van het geld wat ze met elkaar hadden opgehaald.  Het werd een heuze bubbelpaal, rustgevend en 2 meter hoog, het eerste item voor in de nieuwe ruimte.

Leerlingen, leerkrachten, ouders en directie van de Dagobertschool, hartstikke bedankt, hij krijgt een mooie plek als na de bouwvak de verbouwing van de nieuwe ruimte is gestart !

En zo was de maandag een prachtige dag met wederom veel mooie mensen om ons heen.

Groeten,

Antoine Aardoom

 

 

Antoine's Blog - Hier krijgen we energie van !

Toegevoegd: 28 juni 2016 om 18:22:28

Installateur Feenstra en Nuon geven Stichting Vlinders nieuwe energie

 

Stichting Vlinders gaat de zomer in met 56 zonnepanelen op het dak van hun huis. Installateur Feenstra monteerde maandag en dinsdag de panelen. Het sponsoren van stichting Vlinders met zonne-energie is een gezamenlijk initiatief van de NUON Foundation, die de zonnepanelen doneert en Feenstra die installeert.

 

Speciale dank gaat uit naar Rob van Brunschot van Robbshop.nl, hij bracht de diverse partijen aan tafel en zorgde dus uiteindelijk voor dit resultaat.

 

‘Zo’n prachtig initiatief verdient het om in het zonnetje te worden gezet’, stelt Henjo Groenenwegen, algemeen directeur van Feenstra. ‘Door de montage van de zonnepanelen kunnen we een forse besparing op de energierekening voor elkaar krijgen. Dit geld kan dan weer worden geïnvesteerd in nog betere zorg voor de kinderen. Bovendien gaan we Stichting Vlinders helpen met energiebesparende maatregelen. Het is de bedoeling dat we het huis energieneutraal gaan maken.’

 

Feenstra heeft een vestiging op hetzelfde terrein als waar het opvanghuis is gevestigd. Groenenwegen: ‘We zijn praktisch buren. Dan is het logisch dat je elkaar helpt. Dit project past helemaal in ons beleid van maatschappelijke betrokkenheid en het realiseren van een energiezuinig leefklimaat.’

 

De 56 zonnepanelen leveren een totaal vermogen van 15.960 Wattpiek (Wp). Wp is de meeteenheid om het vermogen van zonnepanelen aan te geven. Rekening houdend met het gemiddeld aantal zonne-uren in Nederland is 1 Wp ongeveer gelijk aan 0,85 Kwh. Het totale dak zonnepanelen levert omgerekend dan 13.566 kWh op. Ter vergelijking: het gemiddelde energieverbruik per gezin in ons land is 3.500 kWh. 

Kijk, daar krijgen wij nou energie van!

Groet,

Antoine Aardoom

Vriendendag 2016 groot succes

Toegevoegd: 28 juni 2016 om 18:07:00

Vriendendag 2016 groot succes !

 

Dit jaar was in meerdere opzichten een bijzondere vriendendag! 

 

Voor de eerste keer organiseerden wij het op zondag en dus was er veel kans op gasten met een winkel, die anders nooit konden komen. En dat klopte, de vrienden en sponsors waren in grote getale gekomen.

 

Hoewel de dag rustig startte en overging in een enorme hoosbui, getuige de foto, werd het op het moment supreme (zo rond een uur of 1) droog, verscheen de zon en ging het feest los !

 

De catering door slagerij Smits, Ijs van Daisy's, een optreden van Petra Berger, de aanwezigheid van Flapipo de clown, De Paerel met oud hollandsche poffertjes en niet te vergeten alle aanwezigen. Het was een onvergetelijke dag !

 

De vriendendag 2016 zit erop, nogmaals iedereen bedankt !

 

Maar we hadden nog geen rust in de keet, want op de agenda van maandag stond er naast het afbouwen van een en ander nog iets anders op de agenda ………….

 

Groeten,
Antoine Aardoom

Antoine's Blog - Aan een nieuwe CV toe ?

Toegevoegd: 21 februari 2016 om 11:08:26

Antoine's Blog - Valentine's 2016

Toegevoegd: 15 februari 2016 om 17:55:21

Afgelopen zondag was het zover en kunnen we spreken van een succesvolle 3de editie van Valentine’s. Restaurant De Merckt was volledig bezet en Café de Merckt meer dan gezellig gevuld, ondanks het vreselijke weer namen veel mensen de moeite even een kijkje te nemen en hun Valentijns feestje te vieren.

 

Veel mensen waren gekomen om het huwelijksaanzoek bij te wonen. Omstreeks half 9 was het zover en waren alle gasten getuige van het aanzoek, waarop volmondig JA werd geantwoord. Terwijl de microfoon werd teruggegeven, meldde zich spontaan een man die ook graag gebruik wilde maken van de ambiance en de microfoon. Zo hadden we dus met zijn allen binnen een kwartier zelfs 2 huwelijksaanzoeken te pakken.

 

Wanneer de koppels gaan trouwen is nog niet helemaal duidelijk, wat wel vaststaat is dat alle aanwezigen met het juiste gevoel huiswaarts gingen. Als klap op de vuurpijl ontving iedereen ook nog eens een zeer goed gevulde goodie bag.

 

Alle sponsors en vrijwilligers bedankt, Valentine’s 2016 was een succes !

Groeten,
Antoine Aardoom 

 

Antoine's Blog - Trotse Pappa

Toegevoegd: 01 februari 2016 om 15:18:44

Leven voor het shorttrack - Op 4-jarige leeftijd wist zij al wat zij wilde: hard schaatsen en ooit schitteren op grote toernooien. Veertien jaar later is zij hard bezig die doelen te verwezenlijken. Shorttrackster Avalon Aardoom keerde terug naar haar geboortestad Dordrecht en beleeft een geweldig shorttrackseizoen, met dit weekeinde haar deelname aan het WK voor junioren in Sofia als voorlopig hoogtepunt. Het verhaal van een doorzetter pur sang.

  

Eigenlijk was het seizoen 2015-2016 een opbouwjaar voor Avalon Aardoom, maar het lijkt er sterk op dat een fraai oogstjaar in de maak is. Met een derde plek op het NK begin januari dwong de 18-jarige shorttrackster een plek af in de Nederlandse juniorenploeg voor het WK in Sofia, waar zij de komende dagen op de relay (aflossing) zal uitkomen. ,,Een enorme verrassing, ook voor mezelf. En wat gaaf dat ik met Suzanne Schulting mag racen voor Nederland.’’ Schulting haalde het afgelopen weekeinde een individuele bronzen medaille tijdens het EK voor senioren en goud met de aflossingsploeg. ,,Suzanne is voor mij een voorbeeld, vanwege de manier waarop zij haar races rijdt. Ze heeft lef en gaat de strijd aan. Daar houd ik ook van.’’ 

 

Maar waar Schulting voor haar een voorbeeld is, kan het verhaal van Avalon Aardoom – één van de shorttracktalenten die deel uitmaakt van het RTC (Regionaal Talent Centrum) in Dordrecht – ook een inspiratiebron voor velen zijn. In april 2014 rekende zij namelijk voorgoed af met een hartafwijking die haar tot die tijd parten had gespeeld en maximale sportbeoefening in de weg had gestaan. ,,Bij inspanningen ging mijn hart in de hoogste versnelling, wel driehonderd kilometer per uur. Dat hield dan even aan en vervolgens was ik doodmoe. Ik kon dus nooit voluit gaan. Via apparatuur is uiteindelijk vastgesteld wat de oorzaak was van die hartafwijking. Een kleine twee jaar geleden heb ik een operatie ondergaan, waarbij ik bij bewustzijn moest blijven. Via mijn lies en rug is tijdens de operatie een weg naar mijn hart gezocht. Dat heeft vervolgens wel even een tijdje geduurd voordat ik daar mentaal overheen was, want heeft absoluut grote impact gehad.’’

  

De pupil van trainer Benny Bruggemans is erin geslaagd om de draad helemaal op te pakken, met een ijzeren discipline en een grote drive. ,,Ik leef voor het shorttrack, mijn sport is alles voor me. Ik heb weinig vrienden, eigenlijk geen sociaal leven en train het liefst met jongens. Waarom? Ik ben geen meisje-meisje, geen tutje, maar iemand die keihard wil racen en de beuk erin wil gooien. Daar voel ik me het lekkerst bij.’’

 

Die mentaliteit heeft haar gebracht waar zij nu staat: tussen de nationale toppers in haar leeftijdscategorie als één van de groeibriljantjes van het Dordtse RTC in de Sportboulevard, waar zij in februari als blokjeslegger op het ijs zal staan tijdens de World Cup-finale. ,,Dichterbij kun je haast niet komen, een eer om dat te mogen doen. De sfeer, de entourage, dat wil ik ook meemaken later. Mijn tante Priscilla Ernst heeft driemaal deelgenomen aan de Olympische Winterspelen als shorttrackster. De Olympische Spelen van 2018 komen nog te vroeg, maar dan wil ik vier jaar later daar staan en meedoen in de strijd om de gouden medailles. Ik studeer voor onderwijsassistente aan het Da Vinci College, maar ben bereid om alles wat mogelijk is in mijn sportcarrière te investeren om mijn doelen te halen.’’

 

Antoine's Blog - Mijn Valentijn 2016

Toegevoegd: 11 januari 2016 om 08:44:11

Ben jij erbij ?

Antoine's Blog - Valentine's 2016

Toegevoegd: 07 januari 2016 om 08:30:35

Kom jij ook naar de 3de editie van Valentine's. Dit jaar in cafe restaurant de Merckt !

Tot dan !

groet,
Antoine Aardoom

Antoine's Blog - Fijne feestdagen !

Toegevoegd: 17 december 2015 om 17:09:26

Het is vrijdagmiddag en ik begin met koken. Erika is nog onderweg met 2 kids om de haren in te vlechten, onze vaste kracht zit met 3 kinderen in het atelier, op de bank liggen er 2 darten te kijken en buiten bij de voordeur zet de oudste de kerstboom van vorig jaar op.

 

 

De vakantie is begonnen en we kunnen terug kijken op een enerverend jaar, een jaar dat eindigde met de komst van 2 nieuwe bewonertjes en wat betekende dat ons huis vol zit.

Na een intensief matchingtraject worden er zo’n 3 maanden geleden 2 nieuwe kids bij ons geplaatst, voor de 16de keer worden we pleegouder van 2 kinderen die beiden in een gezin horen (en het verdienen) op te groeien.

 

 

Maar er is toch een maar…..  Als je namelijk met de intensiteit (zoals dat hier gaat) met elkaar gaat samen leven, betekent dat ook dat er niets verborgen blijft. Kinderen die voordat ze bij ons kwamen wonen, nog wel eens begeleiders wat wijs konden maken vallen hier met alles door de mand. Gelukkig dat dit gebeurd, want anders blijven er dingen in stand, waarvan je juist wil dat je daaraan met zo’n kind zou kunnen werken.

 

 

Dan begint het pas echt, onder ons logo staat al jaren “geef kinderen nieuwe vleugels” en dit kan enkel als je de kinderen op alle mogelijke manieren hulp biedt en begeleid. Voor ons betekende dat de afgelopen weken dat we weer moesten vechten voor de kinderen. Gewoon omdat men niet wist over de kinderen, wat wij na een paar maanden wel weten en wat dus ook betekent dat de kinderen hele andere hulp nodig hebben dan in eerste instantie gedacht.

 

 

Een dossier is maar een dossier, toch kwam er vandaag goed nieuws en gaan (ook) de nieuwe kinderen alle hulp krijgen die ze nodig hebben en zo verdienen. Dat we daarbij door enkele heilige huisjes moesten walsen is blijkbaar zo. Wat zijn we blij dat we dit net voor de kerstvakantie allemaal als vooruitzicht hebben.

 

 

Als je als kind in je jonge jaren heel veel hebt meegemaakt, moeten er toch volwassenen opstaan die voor je gaan vechten en alles uit de kast halen om je toekomst weer een beetje kleur te geven. Dat is wat we doen en waar Stichting Vlinders voor staat !

 

 

We gaan met een goed gevoel de kerstvakantie in en kijken uit naar 2016 !

 

 

Fijne feestdagen namens Antoine, Erika en kids 

Antoine's Blog - Enorme kerstboom verhuisd

Toegevoegd: 14 december 2015 om 11:07:50

Enorme kerstboom verhuisd naar Stichting Vlinders

 

Afgelopen week, terwijl de uitverkoop van alle kerstartikelen in volle gang is bij Karwei Tiel, kregen wij een groot cadeau van onze vaste bouwmarkt. Namelijk een enorme kerstboom. Het werd nog even spannend of we hem wel in onze bus konden krijgen, maar hij ging mee.

 

Omdat er in en rondom ons huis altijd wel iets te klussen valt, komen wij regelmatig bij deze bouwmarkt. Een bouwmarkt die ook nog eens bij ons om de hoek zit. Toen ze daar vorige week dus aan ons vroegen of wij iets konden met een grote kerstboom, waren wij zeer aangenaam verrast.

Afgelopen weekend zijn we begonnen met het optuigen van de kerstboom met de spullen die wij er in de uitverkoop hadden bijgekocht en zodoende staat er een enorme kerstboom te prijken in de woonkamer van Villa Vlinders.

Wij wensen iedereen alvast hele fijne kerstdagen toe!

Antoine Aardoom

Antoine's Blog - Pieten van 't Werkt

Toegevoegd: 06 december 2015 om 14:43:34

Vrijdagavond zaten de 8 kinderen in Villa Vlinders nietsvermoedend aan tafel te eten toen er ineens op de ramen werd gebonkt. Daar stonden ze dan, oog in oog met maar liefst 9 hulpjes van Sinterklaas. De pieten hadden allemaal een ongelooflijk grote zak met cadeautjes en pepernoten bij zich en zo was het rond etenstijd ineens 1 groot feest in huis. 

 

De cadeautjes werden volledig gesponsord door ’t Werkt uit Tiel. De mensen van ’t Werkt hadden zich ingezet om de Pieten voor die avond bij elkaar te brengen, mensen bij elkaar brengen is tenslotte hun specialiteit. Wat een aardig initiatief van een leuk bedrijf.

 

Of de kinderen blij waren die avond hoeven we niet te vragen, dat was overduidelijk. Het hele weekend erna hebben ze allemaal nog steeds een lach van oor tot oor en wordt er naar hartenlust gespeeld met alle cadeaus. Vanwege privacyoverwegingen delen we geen foto’s van de kinderen bij Villa Vlinders.

 

Meer informatie kun je vinden op: www.stichtingvlinders.nl of www.twerkt.nl

Groeten,

Antoine Aardoom

Antoine's Blog - Je suis Paris!

Toegevoegd: 15 november 2015 om 11:20:23

Laat niets het licht dimmen, dat schijnt van binnenuit !!

Bid voor Parijs !

Groeten,

Antoine Aardoom

Antoine's Blog - Een huis vol

Toegevoegd: 04 november 2015 om 08:19:30

Hoewel we nog niet zo lang geleden aan een groot aantal mensen lieten weten dat we nog 2 plekjes in ons hart en in ons huis hadden is het nu toch echt zover. Ons huis zit vol !

 

Inmiddels wonen er dus 7 kinderen en 1 jong volwassene bij ons en kunnen we de komende tijd vooruit, waarmee ik bedoel dat we de kinderen (de jongste is 5 jaar) helpen en gaan begeleiden.

 

Door alleen hier te wonen, slapen en eten kom je er namelijk niet, je zult je verleden moeten verwerken, angsten overwinnen, normen en waarden leren, leren communiceren. Voor andere kinderen wellicht vanzelfsprekend, maar hier alles behalve.

 

1 van de kinderen zei onlangs, sinds ik bij jullie woon, ga ik op tijd naar bed, eet ik op vaste tijden, ga ik weer naar school, voel ik me schoon en eet ik gezonde dingen en kan ik spelen met andere kinderen.  Als je het hoort wel iets om verdrietig van te worden, maar ook weer om blij van te worden dat het zich bewust is van hoe het hoort te zijn.

 

Helaas voor veel andere kinderen, moeten we dus op dit moment zeggen, sorry we zitten vol ! Om de kwaliteit en onze rol als papa en mama voor de volle 100% te waarborgen zit er geen rek in dit aantal en hebben alle kinderen, de zo belangrijke, eigen kamer.

 

Wordt vervolgd…..

 

Antoine Aardoom 

Antoine's Blog - Win een mini concert van ANTJE !

Toegevoegd: 29 juni 2015 om 09:06:49

"Antje komt naar je toe deze zomer”

 

De temperatuur gaat stijgen, de schoolvakantie is begonnen, tijd dus voor een BBQ feestje….met muziek natuurlijk!

 

Download mijn nieuwe single "Je weet toch” mail je aankoop bewijs en misschien kom ik in augustus op jouw privé BBQ feestje mijn zomer hit "Je weet toch zingen”

 

Ik ga 5 winnaars blij maken met een heerlijk zomers optreden op jouw BBQ feestje in jouw eigen tuin, op jouw camping of gewoon op je balkon (als ie groot genoeg is ;-) 

 

Aldus Antje !

Dus ik zou zeggen, meedoen met zijn allen, want zo'n mini-concert is echt te gek !

groeten,
Antoine Aardoom

Antoine's Blog - Op naar een vol huis

Toegevoegd: 13 juni 2015 om 07:02:00

We zitten ondertussen 1 jaar op de nieuwe locatie, hebben alles wat we voor ogen hadden voor elkaar, maar hebben nog 2 kamertjes leeg staan ! Nu zijn we ook al een tijdje "op zoek" naar kinderen die hier voor langere periode kunnen komen wonen.

 

Maar we zijn geen hotel, waar je een kamer kunt boeken en kunt intrekken. Heel zorgvuldig worden alle nieuwe aanvragen (en die krijgen we wekelijks) afgewogen en besproken met het zorgteam. Matching noemen ze dat ! Past het bij de andere kinderen, qua niveau, gedrag en achtergrond, zo niet moet je helaas nee zeggen.

 

Het liefst zien we broertjes en zusjes komen, omdat we nou eenmaal ooit bedacht hebben om broertjes en zusjes bij elkaar te plaatsen en/of weer bij elkaar te brengen. Met de huidige samenstelling, waarin ook deze biologische band bestaat, zijn we tot op de dag van vandaag zeer tevreden en brengt het de kinderen wat extra geluk.

 

Dus plaatsen, ja ! Zomaar een kamer vullen nee ! Ik ben er wel van overtuigd dat als een kind hier hoort te komen, dat het ook hier terecht komt. Wij hebben nog plaats in ons huis en in ons hart !

 

Groeten,

Antoine Aardoom

Antje's Blog

Toegevoegd: 11 juni 2015 om 12:27:06

N.a.v. afgelopen zaterdag en het optreden met haar dochter Romy schreef Antje een mooi Blog. Wij voelen ons vereerd met hun komst naar de vriendendag en al deze mooie woorden !

Neem even een kijkje op www.antje.nl/blog/316 en lees even mee !

Vanuit Tiel wensen wij Antje en Romy alle succes en willen hun nogmaals bedanken voor het prachtige mini concert van afgelopen zaterdag !

Tot snel,

Antoine Aardoom

Antoine's Blog - Succesvolle vriendendag

Toegevoegd: 08 juni 2015 om 08:13:03

Afgelopen zaterdag was het eindelijk zover, de 1ste editie van de Vriendendag van Stichting Vlinders op de nieuwe locatie op Kellen. De Vriendendag van Stichting Vlinders vond plaats op een zonovergoten dag en meer dan 250 bezoekers vonden hun weg naar Villa Vlinders en de Vlinderboerderij.

 

De Vriendendag is een jaarlijks terugkerend besloten evenement en bedoeld om alle sponsors te bedanken voor hun bijdrage in het afgelopen jaar.  Naast de overheerlijke hapjes van slagerij Smits, een oud Hollandse poffertjesbakker en een heuse Mini Cooper omgebouwd tot bar van mini-bar.nu werd het een onvergetelijke dag.

Als klap op de vuurpijl werden de bezoekers getrakteerd op een mini concert van ambassadrice Antje Monteiro en haar dochter Romy Monteiro.


Wij willen iedereen nogmaals bedanken voor hun aanwezigheid en bijdrage in het afgelopen jaar, we zeggen alvast, Tot volgend jaar !

Groeten,

Antoine Aardoom

Antoine's Blog - Vriendendag

Toegevoegd: 26 mei 2015 om 09:31:43

We maken ons op voor onze vriendendag op zaterdag 6 juni a.s.. Afgelopen week stond er een prachtig stuk in de Gelderlander over Villa Vlinders, met als kop “Villa Vlinders bloeit op Kellen”  

 

Let op !Traditiegetrouw is deze dag enkel voor genodigden en zonder pers!

  

Vandaar dat we de Gelderlander vooraf hadden uitgenodigd om toch de Tielse gemeenschap deelgenoot te maken van al het moois dat hier in het afgelopen jaar is neergezet.

 

Ondertussen staat de nestschommel die wij ontvingen van de basisschool uit Lithoijen en ook het MC Donalds speelhuis staat te pronken in de tuin. We gaan de zomer dus in met veel nieuwe mogelijkheden om te spelen voor de kids.

 

Bovendien werden we gisteren nog even verrast met 2 nieuwe geitjes, Huub en Brammetje komen Guus en Marc Meeuwis gezelschap houden op de VlinderBoerderij.

 

Wordt vervolgd…….

 

Groet,
Antoine Aardoom

Antoine's Blog - Mei vakantie

Toegevoegd: 04 mei 2015 om 18:13:00

Het is vakantie, koningsdag is achter de rug en Bevrijdingsdag in het vooruitzicht.  De kinderen genieten waanzinnig van al het moois dat deze locatie ons geeft. We zijn aan het bouwen aan de speeltuin, een nieuwe schommel en een heus Mac Donalds speelhuis staan inmiddels fier te pronken in de tuin. Het is nog niet helemaal af, maar het schiet al aardig op.

 

Nog even een verjaardag tussendoor met 10 schoolvriendjes over de vloer was een groot succes, mede door een disco springkussen van Stip verhuur werd er volop gedanst en genoten.

 

We zitten in de 2de week van de meivakantie en hebben nog veel op stapel staan, morgen maar eens gaan kijken wat Tiel en Bevrijdingsdag gaan brengen.

  

Voor iedereen nog een prettige avond en groeten vanuit Villa Vlinders.

 

Groet,
Antoine Aardoom

Antoine's Blog - Fijne paasdagen

Toegevoegd: 03 april 2015 om 18:44:54

Antoine's Blog - NL doet geslaagd

Toegevoegd: 23 maart 2015 om 09:22:04

Afgelopen zaterdag werd er tijdens de NL doet dag toch nog veel werk verzet. De volière en de schuur werden geverfd en het hekwerk bekleed met winddoek.

 

Dat het niet al te best weer was kwam ook wel een beetje goed uit, want Daan (onze kok van die dag) had zoveel lekker eten gemaakt dat we ook daarvoor tijd nodig hadden om dat alles op te peuzelen. Bovendien kregen we zo alle tijd om ons initiatief aan de deelnemers te laten zien !

 

Omstreeks half 2 kregen we bezoek van Wethouder Driessen van de gemeente Tiel samen met Anissa van Mozaïek welzijnsdiensten, die nog eens met een doos met heerlijke appelflappen en kaasstengels aan kwam. Dus voor de inwendige mens was zaterdag meer dan voldoende aandacht.

 

Het was een geslaagde en zinvolle dag ! Wij willen dan ook nogmaals vanaf hier alle vrijwilligers hartelijk bedanken voor hun deelname aan NL doet 2015 bij Stichting Vlinders.

 

Groet,
Antoine Aardoom

Antoine's Blog - NL doet 2015

Toegevoegd: 20 maart 2015 om 10:30:01

Morgen is het zover ! Hoewel NL doet vandaag al is gestart op tal van plaatsen, verwachten wij morgen de vrijwilligers. Vrijwilligers die hopelijk met droog weer allemaal buiten aan de slag kunnen. Onder hen een aantal mensen van het CDA uit Tiel, die door de uitslag van afgelopen week wel goed gemutst zullen zijn. De groep vrijwilligers werd compleet door een paar leuke losse aanmeldingen !

 

We gaan dus morgen lekker schilderen, bouwen en opruimen, zodat het hele terrein er weer pico bello bij ligt. De tuin werd vorige week al door Donker groen in orde gemaakt, Donker groen is alweer voor het 2de jaar vriend van Stichting Vlinders en dus verzorgen zij het groen hier 2x per jaar.

 

Morgen zoals gezegd liggen de werkzaamheden dan ook op de kinderboerderij, het hekwerk, de boomhut en onze schuur. Alle spullen zijn in huis, de kinderen zijn voorbereid en nu hopelijk nog droog weer ook !

 

We hebben er zin in en zijn enthousiast om ons initiatief met de vrijwilligers te kunnen delen, wordt vervolgd zullen we maar zeggen !

 

Groet,
Antoine Aardoom

 

Antoine's Blog - Benefiet Toon Hermans Huis Tiel

Toegevoegd: 10 maart 2015 om 18:56:53

Als bestuurslid van Societeit de Beurs maak ik via deze weg even gebruik om dit bijzondere benefiet concert van FOCUS aan te kondigen.

De opbrengst komt volledig ten goede aan het Toon Hermans Huis Tiel.

Altijd welkom !

Het Toon Hermans Huis Tiel is er voor iedereen die met kanker te maken heeft. Voor jong en oud, voor vrienden en familieleden. Het THHT is een ontspannen ontmoetingsplaats. Het huis altijd toegankelijk zonder afspraak. Ook is er aanbod van activiteiten. Het Toon Hermans Huis Tiel biedt ondersteuning in alle fases van het ziekteproces, helpt hervinden van eigen kracht. Het Toon Hermans Huis heeft ruimte, tijd en aandacht voor uw verhaal en ervaringen. Ook partners, kinderen, familie, vrienden en nabestaanden zijn van harte welkom. Ook zij hebben te maken met de emotionele gevolgen en veranderingen. De mensen van het Toon Hermans Huis Tiel staan graag voor u klaar. Zonder afspraak kunt u altijd binnen lopen.

 

Dus nodig je vrienden, kennissen, familie en relaties uit en koop een kaartje !

 

Groet,
Antoine Aardoom

Antoine's Blog - Witte gij ut ?

Toegevoegd: 15 februari 2015 om 09:44:42

Alaaf ! Alaaf ! Alaaf !

 

Wat hebben we gisteren een mooi feest gehad bij RKTVC, het Carnaval barstte om 14.30 helemaal los. De meiden waren al daar, want we hebben tenslotte 2 echte dansmariekes hier in huis en die moesten zich wat eerder melden. Alle dansmariekes werden door Erika nog even van de juiste schmink en vlechtjes voorzien.

 

Ik vertrok hier thuis iets te laat omdat we de mannen even moesten schminken en ik me toch een beetje had vergist in de tijd die dat in beslag nam. Toen iedereen hier klaar was, moest ik tenslotte ook mezelf nog even gereed maken. Als clown Teunneke hadden we bedacht om maar weer eens kant en klaar foto’s te gaan maken. Die vonden weer gretig aftrek, want het blijft natuurlijk gaaf om zo’n kant en klare (zeg maar polaroid) mee naar huis te nemen. In 2 uur tijd deelden we maar liefst 150 foto's uit ! Dus volgens mij staat iedereen d'er wel zon beetje op :-)

 

De dansmariekes dansten er op los en hadden de middag van hun leven, het vele oefenen had zichtbaar nut gehad en alle meiden waren zeer tevreden. Het was lekker druk en dus kan en mag de organisatie van “witte gij ut” trots zijn op hun Carnaval.

 

Als klap op de vuurpijl werd het schminken en de kostuums nog beloond en won 1 van onze mannekes de prijs voor best geklede carnavalgangertje !

 

Wij willen iedereen bedanken dat we er weer bij mochten zijn en zeggen alvast, tot volgend jaar !

 

Groet,
Antoine

Antoine's Blog - Thank the angels

Toegevoegd: 22 januari 2015 om 09:21:15

Misschien dat je hem al kent, maar dit is wederom zo’n liedje dat als je er naar luistert en het verhaal er rond hoort dat het je moet raken. Een vader die een liedje liet schrijven voor zijn zoon. Max is inderdaad een bijzondere jongen. Wat vooral mooi is dat deze vader zo liefdevol over zijn zoon praat dat je er kippenvel van krijgt.

  

Gisteren was er hier belangrijk bezoek en wat me daar vooral van is bijgebleven is de manier waarop Erika over de kinderen hier in huis aan het vertellen was. Natuurlijk herken ik dat, want ik ken haar al wat langer als vandaag. Kinderen die hier wonen zijn allemaal bijzondere wonderkinderen, bijzondere kinderen die hier zichzelf mogen en kunnen zijn. Kinderen die zich ontwikkelen omdat we van elkaar houden, kinderen die zich hier veilig voelen, maar ook kinderen die een eigen papa en mama hebben.

  

Deze kids, waar wij voor langere tijd voor zorgen, groeien nu op in een rustige en veilige omgeving en krijgen alle zorg en liefde die ze verdienen en dat alles volledig op maat. Lekker kleinschalig en gewoon in Tiel.

  

Het liedje van Niels wilde ik dan ook even met jullie delen, gewoon even draaien voor  onze ‘biologische’ kinderen, maar zeker ook voor de kinderen hier in huis, die ons ook papa en mama noemen.

  

Ieder kind is mooi ! Voor mij beschrijft het het gevoel van een vader voor zijn kinderen ! Ik zou nooit meer zonder jullie kunnen.

Thank the angels ……….

  

Groet,
Antoine

Je suis Antoine

Toegevoegd: 12 januari 2015 om 09:56:37

Vanochtend hoorde ik Giel op 3fm,

zoals elke morgen zet ik eerst de radio aan

met muziek is het leven gewoon mooier

Zeker als je luistert naar wat je hoort

Giel moest bij de vertaling van dit lied huilen

Ik begrijp wel waarom,

Het is tenslotte een zooitje in de wereld

Ik ben blij met ons kleine wereldje hier

Toch kun je niet ontkomen aan wat is daarbuiten

Laten we hopen dat er ooit verandering komt

Wij gaan verder met waarmee we bezig zijn

Volgen ons hart en zorgen voor anderen

Vorige week wilde ik er graag iets over schrijven

Maar had niet de woorden

Dit lied zegt naar mijn idee alles

Ik deel mijn gevoel in de vorm van muziek

Luister en lees dus even mee

Paulo Nutini met Iron sky

Zo voel ik me vandaag

  

Je suis Antoine

  

We zijn trotse individuen

Die alles geven voor het leven

Maar de vlammen

Kunnen niet veel hoger branden

Wij vinden Goden en religies.

Om ons te vullen met verlossing.

Maar niemand, nee niemand

Kan je de kracht geven

om uit te stijgen boven liefde

en boven haat

Door deze ijzeren hemel

die hard op weg is om onze geest over te nemen

Voorbij angst en richting vrijheid

Oh, het leven

Dat druipt langs de muren

Van een droom die niet kan ademen In deze harde realiteit.

Massa verwarring,

gevoerd aan de onwetende,

Dient nu onze koude samenleving te definiëren

 

Van waaruit we zullen stijgen

boven liefde, en boven haat.

Door deze ijzeren hemel

die hard op weg is om onze geest over te nemen

Voorbij angst en richting vrijheid

 

Je moet het gewoon vast houden

Je moet het gewoon vast houden

"Voor degenen die mij kunnen horen, zeg ik - wanhoop niet.

De ellende om ons heen, is slechts het doorgeven van hebzucht - de bitterheid van mensen die bang zijn voor de manier van de menselijke vooruitgang.

De haat van mensen zal voorbij gaan, en dictators zullen sterven. en de macht die ze afnamen zal weer terugkeren naar de mensen.

En zolang mensen sterven, zal vrijheid nooit verloren gaan.

Geef jezelf niet over aan deze onnatuurlijke mannen - machine mensen met machinegeweren geest en machine harten!

Jij bent geen machine! Jij bent geen vee! ... Jij bent mens.

Jij, de mens, heeft de macht om dit leven vrij en mooi te maken,

om dit leven een prachtig avontuur te maken.

laten we die macht gebruiken - laat ons verenigen "

 

En we zullen stijgen

boven liefde, boven haat.

Door deze ijzeren hemel

die hard op weg is om onze geest over te nemen

Voorbij angst en richting vrijheid

In vrijheid.

 

Stichting Vlinders nieuwjaarswens 2015

Toegevoegd: 28 december 2014 om 10:44:08

Antoine's Blog - Met de groeten van mij

Toegevoegd: 22 december 2014 om 10:01:55

Het volgende moet ik even delen zo vroeg op de ochtend, ook ik ben onder de indruk van wat er zojuist gebeurde en zit met een brok in mijn keel.

 

Het is doodstil in huis, het is vakantie en er zitten en/of liggen 5 kids nog lekker in hun pyjama op de bank voor de TV. Ze kijken naar een film “de groeten van Mike”  Mike moet na een ziekbed uiteindelijk naar een leefgroep omdat zijn moeder een alcoholprobleem heeft en niet voor hem kan zorgen.

 

Ineens begint 1 van de kids te spugen en hard te huilen, blijkbaar heeft het zien van de film iets getriggerd uit zijn verleden en is het enige wat wij kunnen doen hem een dikke knuffel geven en weer goed voor hem zorgen. Gelukkig is hij snel weer in de realiteit en weet hij weer dat hij hier mag blijven wonen en heel welkom is. De film wil hij niet meer afkijken, hij gaat lekker tekenen.

 

Zo net voor de kerst is weer eens een heuse eye opener, hoe diep een trauma kan zitten en dat het zo maar weer boven kan komen drijven. In dit geval zat hij zo in de film dat hij de realiteit even was vergeten.

 

Ik weet als geen ander dat dingen uit het verleden zomaar boven kunnen komen en dat ondanks de (prettige) omstandigheden van vandaag de dag er altijd iets kan gebeuren zodat je er ineens weer middenin zit. Als volwassene kan je je daar voor proberen te wapenen en/of beschermen, maar zelfs ik verdween even in het verhaal van deze film.

 

Nu ik het heb opgeschreven lucht dat best op, mijn gedachten gaan uit naar mijn eigen kinderen, die ik graag eens zou vertellen hoe mijn wereld er vroeger werkelijk heeft uitgezien. Hoe die er nu uit ziet weten ze, maar mijn verleden heb ik altijd voor mezelf gehouden. Mijn realiteit is nu eenmaal niet automatisch die van anderen.

 

Gelukkig motiveert dit mij elke dag weer om te doen wat we doen en zo zullen we elke dag weer knokken voor kinderen die het nodig hebben. De aanblik van die 5 kids, die heerlijk zorgeloos voor de TV hingen, maakte me erg gelukkig. Dat daar ineens een andere wending kwam door de inhoud van de film (die wij niet kenden) maakte het begin van de dag misschien nog wel mooier.

 

Ik wens alle kinderen dan ook hele fijne kerstdagen en een onbezorgd 2015. Kan het niet bij je eigen ouders, dan hopelijk bij lieve pleegouders of verzorgers. Jij kon er tenslotte niets aan doen dat dit in je (jonge) kinderjaren heeft gespeeld en hopelijk wordt je hierdoor straks als volwassene een mooi en bijzonder mens.

 

Tot volgend jaar !

 

Met de groeten van mij

Antoine 

Antoine's Blog - Fijne feestdagen !

Toegevoegd: 19 december 2014 om 11:02:19

Het is zover, het jaar zit er bijna op. We zijn een tikkie moe, maar zeer voldaan kijken we terug. De kinderen zijn zojuist thuisgekomen en dus is het kerstvakantie, Zo kunnen we allemaal even uitblazen en lekker tot rust komen.

 

Wat was het een ongelooflijk mooi jaar, op alle gebieden. De grootste gebeurtenis was de verhuizing, we zijn op 12 april verhuisd en wonen sindsdien op de mooiste plek van Tiel. Er kwamen nog geen nieuwe bewonertjes, maar dat is voor volgend jaar.

 

We kregen wel heel veel nieuwe dieren en bouwden aan onze kinderboerderij, Alpaca’s, varkentjes, konijnen, kippen en geiten en ook daar zorgen we nu met zijn allen voor.

 

Ook voerden we gesprekken met de gemeente over de nieuwe jeugdzorg. Onze locatie is zeer geschikt voor kinderen die (even) uit hun thuissituatie moeten. Hiervoor bedachten we een prachtig Time Out plan, een plan wat we volgend jaar uitrollen. Er komen al veel kids via school bij ons spelen, die dan vervolgens niet meer weg willen. We hopen hier nog veel kids (even) een leuke tijd te geven op ons “kindereiland”

 

Rapporten en zorgplannen werden allemaal verstuurd en goedgekeurd. En de keuring door de brandweer werd glansrijk gehaald. De screening door de plaatsende instanties verliep idem dito. Alles is klaar voor volgend jaar en de jaren daarna.

 

De kinderen in Villa Vlinders (want daar gaat het uiteindelijk om) vermaken zich opperbest en ontwikkelen zich op een ongelooflijke positieve manier. Met mooi weer in de tuin en de kinderboerderij en met minder mooi weer in het atelier en in huis. De vrijheid maar tevens beschermde omgeving maken dat allemaal mogelijk.

 

Vandaar dat wij met een gerust hart kunnen zeggen;

Ook in 2015 maken we samen de wereld een klein beetje mooier.

 

Fijne feestdagen en tot volgend jaar,

 

Antoine, Erika en kinderen

 

 

 

Antoine's Blog - Sinterklaas is jarig

Toegevoegd: 01 december 2014 om 08:25:14

Afgelopen zaterdag was het zover, de Sint kan tenslotte niet overal tegelijk zijn en dus waren wij dit jaar lekker vroeg aan de beurt. In vol ornaat en met 2 trotse pieten was ie daar, SINTERKLAAS ! De spanning steeg J

  

Tsjonge, jonge, was werd het een feest! Nou is het maar 1 keer per jaar Sinterklaas, en dit jaar was een hele bijzondere. De eerste keer Sinterklaas in ons nieuwe huis, dus we konden rustig ademhalen. Je weet tenslotte nooit of Sint je nieuwe adres kan vinden, maar gelukkig “het kwam allemaal weer goed”   

 

Iedereen die erbij was heeft het gezien, wat een prachtige reacties en vooral hele dankbare en tevreden smoeltjes. Vanuit Villa Vlinders willen we Sint en zijn pieten dan ook nogmaals bedanken dat ie ons nieuwe huis dit jaar heeft bezocht !

 

Dag sinterklaasje, daag daag ………..

 

Antoine's Blog - We gaan wildbreien....

Toegevoegd: 16 november 2014 om 16:05:48

Vandaag ontstond het idee om eens te gaan wild breien, ho ho ho nee niet ik maar Erika !

Hoewel ik eerlijk moet bekennen dat ik dat vroeger op school wel gedaan heb, als was het onder enige druk. Maar ook haken en naaien hoor !

 

Om een lang verhaal kort te maken, zijn we op zoek naar wol, alle kleuren van de regenboog, maak niet uit, mag zelfs synthetisch zijn, als je er maar mee kunt breien en een gezellig kleurtje heeft.

  

Zo hopen we de tuin, tegen het begin van de lente, al een beetje in kleur te zetten. Heb je nog ergens wat liggen, of liever nog heb je zin om te breien……. Begin dan nu, dan zorgen wij ervoor dat er een boom mee word aangekleed !

 

Heb je bolletjes wol, welke kleur dan ook, laat dan even een berichtje achter op info@stichtingvlinders.nl !

Groeten,

Antoine Aardoom

Antoine's Blog - Een boomhut

Toegevoegd: 11 november 2014 om 10:19:53

Vorige week kreeg ik een mail van Kiwanis Club Tiel met de mededeling dat we een cheque van maar liefst 1500 euro tegemoet konden zien. Nu was onze wens bij hun al bekend, want een boomhut zou wel top zijn. Nog geen dag later zou blijken dat we voor dat budget een complete boomhut in de tuin zouden krijgen.

Maar het werd nog gekker, 2 dagen daarna hadden de boomhuttenbouwers blijkbaar een gaatje in de agenda en kregen we de vraag of ze hem mochten plaatsen. Nou ja zeg natuurlijk !

En dus staat ie sinds het weekend in de tuin, hebben we hem geschuurd en gaan we hem in de komende weken nog een beetje "pimpen" En of er al in gespeeld is ? Reken maar ! Wie wil zo'n hut nou niet in zijn tuin !

Kiwanis Club Tiel, super bedankt ! We zien elkaar snel !

Groeten,
Antoine Aardoom

Antoine's Blog - Wat een stunt !

Toegevoegd: 27 oktober 2014 om 09:20:48

Afgelopen week werd ik door vrienden geattendeerd op een filmpje, groot was de verbazing toen ik ineeens mijn zoon zag. Maar daar bleef het niet bij, alle media stonden bol van deze stunt en 's-avonds zaten de heren zelfs bij RTL late night.

Echt de stunt van het jaar, wat een giller! De kans is groot dat je hem ondertussen al wel hebt gezien want, de teller stond vanochtend op 4.3 miljoen views. Heb je hem nog niet gezien, kun je hem nu alsnog bekijken.

Mannen, bedankt, daar worden we nou vrolijk van !

Groet,
Antoine Aardoom

Antoine's Blog - Je eigen Cadillac

Toegevoegd: 25 oktober 2014 om 07:46:18

Antoine's Blog - Rust zacht Sijmen

Toegevoegd: 22 oktober 2014 om 08:21:01

Lieve Sijmen,

 

Ik ken je niet persoonlijk,

toch voelt het alsof ik je goed ken,

Via je voogd leerden wij jou kennen,

Jij lag veel in het ziekenhuis,

Mijn vrouw stuurde jou wenskaartjes,

dat maakte je blij,

maar helaas niet beter,

Hadden we maar meer kunnen doen,

Dat kan nu niet meer,

Een gevecht tegen kanker,

jij verloor de strijd,

Oneerlijk,

je was pas 11 jaar,

Veel te jong,

 

Rust zacht knul,

Antoine

 

 

 

Antoine's Blog - Lopen voor Stichting Vlinders

Toegevoegd: 21 oktober 2014 om 09:00:56

Al een aantal jaar doen ere en aantal mensen vanuit Rabobank West Betuwe mee aan de Lage Landen Estafette Marathon in Eindhoven. Ook dit jaar begin oktober waren ze weer van de partij.

 

Nu kiest men elk jaar een lokaal goed doel waarvoor men gaat rennen en dit jaar werd dat Stichting Vlinders.

 

Ondertussen is ook bekend dat de lopers op de bovenstaande foto 53e werden van de 366 deelnemers dus een prestatie van formaat.

 

En een cheque van maar liefst 250 euro ! Dit geld gaan we besteden aan de dierenverblijven op de kinderboerderij.

Top gedaan en super bedankt !

Groet,

Antoine Aardoom

Antoine's Blog - Prachtig zo'n Ferrari dag

Toegevoegd: 07 september 2014 om 05:25:33

VOLKEL - Zo'n driehonderd mensen waren zaterdag aanwezig bij de Ferraridag op de vliegbasis Volkel. Achtentachtig daarvan waren pleegkinderen van de Stichting Oosterpoort uit Oss die - al dan niet tijdelijk - zijn opgevangen in een pleeggezin.

 

Wij waren ook te gast, op uitnodiging van Forza Services uit Oss, tevens organisator van dit unieke evenement. Hiervoor willen we Alex en Marlou natuurlijk hartelijk bedanken. Wat hebben alle kids genoten !

 

De boel was op de vliegbasis trouwens weer super en veilig geregeld en zodoende een erg relaxte dag voor alle kinderen en ouders. Tja..... wat moet ik verder zeggen, als je mag ervaren om in een Ferrari met 270 km per uur over een start/landingsbaan te scheuren. Enkel smiles van oor tot oor !

 

Groet,
Antoine Aardoom

Antoine's Blog - Je kinderen wonen bij een ander

Toegevoegd: 25 augustus 2014 om 15:07:45

Als je kinderen bij een ander wonen, in dit geval bij een pleeggezin, kan ik me goed voorstellen dat dit voor de biologische ouders soms moeilijk te verteren is.

  

Toch in sommige gevallen zal je eerlijk moeten zijn en moeten concluderen dat het wel eens beter kan zijn voor je eigen kinderen. Misschien kun je zelf wel niet zo goed voor kinderen zorgen, hoe graag je dat ook zou willen. Nu wonen we in Nederland en zijn er allerlei instanties die ingrijpen op het moment dat dit het geval is.

  

Als ze dan eenmaal bij pleegouders wonen is het ook niet gebruikelijk dat er vanuit die pleegouders actief gewerkt wordt aan een vernieuwd contact tussen kinderen en ouders. Meestal wordt er een bezoekregeling vastgesteld en daar moet je het dan mee doen, in sommige gevallen is die bezoekregeling georganiseerd op een bepaalde locatie, want gewoon weer bij je ouders thuiskomen is vaak ook niet mogelijk. Maar aan de omgang tussen kind en ouder veranderd niets, en juist hierin zit volgens mij de kneep.

 

Wij proberen in samenwerking met de voogden, onze eigen gedragswetenschapper en pleegzorgbegeleider dit contact optimaal te maken en de ouders opnieuw te “leren” hoe ze met hun eigen kinderen om moeten gaan. Dit kan natuurlijk enkel alvorens de trauma’s bij kinderen (maar ook bij de ouders) op een juiste manier zijn verwerkt, maar het contact met de biologische ouders is echt van belang.

 

Met behulp van onze eigen gedragswetenschapper, de voogden en pleegzorgbegeleiders hebben wij hiervoor het kind ouder traject geschreven. Wij omarmen alle partijen, maken heel duidelijk dat wij voor kinderen van een ander zorgen en zijn vooral heel duidelijk naar de kinderen over het feit dat ze een eigen papa en mama hebben, hoewel ze ons ook zo noemen.  Als je onze kinderen vraagt waarom ze bij ons wonen, zullen ze dan ook antwoorden “mijn eigen papa en mama kunnen niet zo goed voor ons zorgen”

 

We hebben gelukkig al veel succes gehad met deze werkwijze en het contact met de biologische ouders is zeer goed te noemen. We oordelen niet, stappen over het verleden heen en houden ze van alles op de hoogte, delen via de What’s app zoveel mogelijk foto’s, bezoeken de ouders regelmatig en organiseren de bezoekregelingen volledig op maat van de kinderen. Wat kan je wel aan en wat nog niet, we zijn er tenslotte wel om voor deze kinderen te zorgen en over ze te ‘waken’.

 

De bovenstaande foto is een mooi voorbeeld, het is een cadeau van de biologische ouders van de kinderen die bij ons wonen. Als dank dat we zo goed voor hun kinderen zorgen, hoe mooi is dat. Wij zijn op onze beurt trots en dankbaar dat zij accepteren dat hun kinderen bij ons wonen en dat we de ingezette koers op een gedegen manier kunnen voortzetten. Alles in het belang van de kinderen!

 

Ik weet dat ze mijn blog volgen, dus wil ze graag op deze manier nogmaals bedanken voor het mooie cadeau !

 

Groeten,

Antoine Aardoom

Antoine's Blog - Afscheid nemen bestaat niet

Toegevoegd: 22 augustus 2014 om 18:07:45

Terwijl ik dit schrijf zit onze “tante” voor te lezen aan de kinderen. Vandaag nam zij afscheid van ons en de kinderen, ze gaat verder studeren. We hadden cadeautjes gekocht en alle kinderen mochten haar iets geven. Wauw, ik zit nu nog steeds met een brok in mijn keel.

 

 

Iedereen kan praten over de hechtingsstoornis die onze kinderen zouden hebben, maar daar was zojuist niets van te merken, wat hebben we allemaal gehuild. De kinderen gaven hun cadeau een hadden daar bij allemaal hun eigen tekst. Ik draaide op de achtergrond bijbehorende muziekjes, de sfeer die ontstond zorgde ervoor dat niemand het droog hield.

 

 

Het is tenslotte ook niet zomaar iets, als iemand die je op regelmatige basis uit bed haalde, naar bed deed, uit school haalde enz. enz. vertrekt.  Wij gaan haar dan ook zeker missen, maar begrijpen de stap om verder te leren, hopelijk zien we haar over 3 jaar terug als Juf !

 

 

“Tante” wij bedanken je voor de afgelopen 3 jaar, zijn trots op wat je hebt geleerd en geloven in hetgeen je gaat doen. Heb vertrouwen in jezelf, dan komt het zeker goed.

 

 

Vanavond zongen we met zijn allen als afsluiter “Vlinder” van Marco Borsato voor je, ik herinner me nog goed dat ik je voor de eerste keer mee mocht nemen naar een concert van Marco. Het komt allemaal goed, wacht nou maar af wat de tijd met je doet, alles wat groot is, begon ooit klein, je hoeft niet meteen een vlinder te zijn………

 

 

Groeten,

Antoine Aardoom

Antoine's Blog - Utopia in Tiel

Toegevoegd: 20 augustus 2014 om 12:56:59

Het was weer een drukke dag, vanochtend om 7 uur waren we al in de weer om een en ander gereed te maken voor de komst van van de Wardt Hekwerken. Onze kinderboerderij werd vergroot met een kleine 300m2 en zodoende kunnen alle dieren naar hartenlust grazen en wandelen.

 

 

Dat hekken bouwen is toch een vak apart, want in 1 ochtend stond er gewoon 35 meter hekwerk met een poort. Samen met de oudste bewoner hier knoopten we nog wat boomschors tegen de hekken, zodat de inkijk ook geregeld is. Maar de handen doen toch wel pijn nu, want knopen en draad knippen dat kost kracht in de handen ha ha. Wel een prachtige dagbesteding voor onze oudste, die is werkelijk super blij met alle taken hier op het terrein.

 

 

Ook kwam Grasshopper reclame nog even langs met de nieuwe banner voor bij de ingang. Onze ingang, naar wat men hier ook wel “Utopia in Tiel” noemt, zit zo verstopt, dat we wel wat duidelijkere signing konden gebruiken, ook die hangt inmiddels. Hier zal hopelijk niemand meer voorbij rijden !

 

 

Ondertussen begon het te regenen en zijn we gelukkig klaar met de fysieke arbeid voor vandaag, nu even chillen. De kids zitten in het atelier met onze knutseloma en maken een prachtig tafelkleed voor een aanstaande High Tea, prachtig ! Ook al heb je geen idee wat een High Tea is, is alleen het woord al magisch ! Het tafelkleed word prachtig !

 

 

Regen of zonneschijn, hier is altijd wat te doen en hoeft niemand zicht te vervelen.

 

Groeten,
Antoine Aardoom

Antoine's Blog - Broodje aap en meer van dat

Toegevoegd: 13 augustus 2014 om 17:31:19

Vandaag was het weer zover, ons jaarlijkse uitje met nog eens 6 extra pleegkinderen. We waren dus vandaag gewoon met 12 erg gezellige en bijzondere kids op pad. Samen met de 2 voogden en 2 vrienden van ons, want laten we eerlijk zijn een paar extra ogen op zo’n dag heb je wel nodig. Want druk was het waar we naartoe gingen………

 

 

We gingen met zijn allen naar de Apenheul! En hoewel de heenreis voor een paar nogal traag verliep vanwege fileleed, vonden we rond de klok van 2 elkaar en konden met de hele groep het park door. Dat was lang geleden dat ik daar geweest was en eerlijk is eerlijk, het blijft een prachtig uitje ! De kinderen genoten zichtbaar en iedereen was blij !

 

 

Helaas konden we de Gorilla’s niet meer spotten, maar zat de dag natuurlijk barstensvol met apen, apenstreken, broodjes aap, apengaapen en meer van dat. Blij dat we alle kids weer een mooie dag konden bezorgen, want zoals bekend zetten wij ons in voor alle kinderen die door omstandigheden niet thuis kunnen wonen.

 

 

Dankbaar voor weer een mooie dag in deze zomervakantie, alles ligt nu uitgeteld en gewassen op de bank te luisteren naar een voorleesverhaal van Erika. Ik zeg een mooie afsluiter, want wij zijn stiekem ook een klein beetje gesloopt J

 

 

Tot snel,

Groeten,
Antoine Aardoom

Antoine's Blog - Groots met een zachte G(eit)

Toegevoegd: 11 augustus 2014 om 10:32:29

Graag stellen wij ons even aan jullie voor, wij zijn Guus en Marc (Meeuwis) en wonen sinds vandaag bij de kinderen in Villa Vlinders en de andere dieren.

 

Wij werden geboren in Buren en kort daarna verloren wij onze moeder en werden gelukkig opgevangen door de Vogelopvang “onder de Regenboog” uit Eck en Wiel, die zorgden erg goed voor ons.

 

Wij werden daar de eerste 6 weken met de fles grootgebracht en daar kregen wij ook onze namen Guus en Marc. Want als je met de fles word grootgebracht, allebei een klein buikje hebt en er ook nog eens een huisje op je staat te wachten in de PSV kleuren dan kun je echt spreken over Groots met een zachte G(eit).

Groeten,
Antoine Aardoom

 

Antoine's Blog - TOV is echt TOF

Toegevoegd: 31 juli 2014 om 13:17:44

Zo zit je vandaag op het terras en eet je met alle kinderen lekker een hapje bij een (voor ons) nieuwe horecalocatie. Een horecagelegenheid die in een paar opzichten uniek is. Maar om een lang verhaal kort te maken, kom je uiteindelijk bij de kassa en zegt de eigenaresse "die mensen die je zojuist op het terras hebt gesproken hebben al voor jullie betaald" Een prachtig verhaal, maar helaas niemand meer om te bedanken.

 

 

Laten we hopen dat dit echtpaar onze site een keer bekijkt, dan willen we hen graag alsnog via deze weg bedanken !! Namens ons en de kinderen !

 

 

Bij TOV Eten werken leuke, enthousiaste en leergierige mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt. Al onze medewerkers hebben een verstandelijke beperking of op een andere manier moeite met werken in een reguliere werkomgeving.  

 

Wij hechten veel waarde aan kwaliteit en onze medewerkers bereiden met veel zorg, liefde en enthousiasme uw kopje koffie en lunch en worden hierbij deskundig begeleid. Onze ondersteuning is gericht op de individuele ontwikkeling met de mogelijkheid om de zelfstandigheid en het zelfvertrouwen te vergroten.

 

 

Groet,
Antoine Aardoom

Antoine's Blog - Curves schenkt mini varkentjes

Toegevoegd: 31 juli 2014 om 10:41:56

Ondertussen is het alweer even geleden dat Curves haar open dag hield en daarmee geld inzamelde voor Stichting Vlinders. Door de verhuizing van Villa Vlinders werd de besteding van het opgehaalde bedrag dan ook even uitgesteld.

In de afgelopen weken werd de besteding duidelijk en werd er gekozen voor 2 mini varkentjes voor de bescheiden kinderboerderij van Stichting Vlinders. Unox en Snitzel  kregen een prachtig mooi hok in de kleuren van Curves en wonen inmiddels alweer een maand op onze kinderboerderij.

Wekelijks komen er hier kinderen spelen en kregen we ook al een paar keer bezoek van de kinderen van de Cambier van Nootenschool. Iedereen geniet enorm van de aanwezigheid van de varkentjes.  Beide beestjes hebben dan ook een aantrekkingskracht van heb ik jouw daar !

Groet,
Antoine Aardoom

Antoine's Blog - Mooie dag

Toegevoegd: 30 juli 2014 om 19:28:03

Vandaag was in alle opzichten een prachtige dag. Vanochtend startten we met de berichten in de kranten over onze mini Varkens die wij van Curves hebben gekregen voor onze kinderboerderij.  Mooi dat zo onze sponsor de aandacht krijgt die ze verdienen !

 

Vanochtend was daar ook de geboorte van een kuikentje, en voor een beginnend boertje is dat ook iets heel moois. Elke dag hebben we dan ook veel eieren van onze eigen kippen. Lekker !

 

Aansluitend kregen wij bezoek van nog eens 4 pleegkinderen, jaarlijks nemen we deze kids mee naar een dierentuin en/of pretpark. Aangezien we nu beschikken over een eigen pretpark/dierentuin hadden we de kids met hun voogden hier in Villa Vlinders uitgenodigd.

 

Wat een mooie dag en hoe blij word je van het zien dat alle kinderen zo met elkaar aan het genieten waren van alles wat deze plek te bieden heeft. Als je dan na zo’n dag weer terug moet naar je leefgroep, is het geen wonder dat ze allemaal graag nog een keer wilden komen logeren ! We hopen de kids dan ook weer snel een keer terug te zien.

 

De bovenstaande foto werd gemaakt door vrienden van ons, die vanmiddag ook nog even op de koffie kwamen. Hoe gezellig kan het zijn, zelfs op dit moment genieten we nog na !

De zomervakantie is nu echt begonnen, zeker omdat we met zijn allen vorige week echt nodig hebben gehad om even bij te tanken na een druk eerste half jaar.

 

Tot snel,
Antoine Aardoom

 

Antoine's Blog - Nationale rouw

Toegevoegd: 23 juli 2014 om 14:52:32

De beelden op TV zijn niet te bevatten, op dit moment word de ene kist na de andere uit de vliegtuigen gehaald en met ceremonieel vertoon waardig naar de volgende plek vervoerd. Laten we hopen dat men alles nu snel kan afhandelen, hoewel dat waarschijnlijk nog wel wat voeten in de aarde zal hebben.

Deze week heeft het Nederland en heel veel andere landen dichter bij elkaar gebracht en hopelijk heeft men er internationaal ook wat van geleerd. Hoewel ik daaraan twijfel, want niet zo ver hiervandaan slachten 2 volken elkaar momenteel dagelijks af.

Ook hier gaan onze gedachten uit naar de nabestaanden van de slachtoffers, sterkte allemaal met dit grote verlies.

Antoine Aardoom

Antoine's Blog - Nieuwe bewoners

Toegevoegd: 30 juni 2014 om 10:50:02

Sinds vanochtend wonen Unox en Schnitzel ook bij ons. Bij onze nieuwe locatie hebben we namelijk ook een bescheiden kinderboerderij. Wat zullen de kids vanmiddag blij zijn met deze nieuwe bewoners :-)

Groet,
Antoine Aardoom

Antoine's Blog - OfficiŽle opening een feit

Toegevoegd: 19 juni 2014 om 09:12:33

De opening van Villa Vlinders 2.0 is een feit, afgelopen zaterdag mochten wij een grote hoeveelheid mensen verwelkomen in ons nieuwe onderkomen. Onder het motto eet, drink, kijk, lach en bewonder werden de aanwezigen, middels een verhaal, meegenomen over het terrein en het door huis. Hoewel de regen dreigde, scheen daar op het ‘moment supreme’ gewoon de zon J

 

 

Met optredens van Antje Monteiro, Julian Thomas, DJ Jose en DJ Bert Jacobs werd zaterdag 14 juni een onvergetelijke dag en waren de reacties meer dan bijzonder. Niet te vergeten de catering door Slagerij Smits en de Poffertjesbakker, wat is er gegeten en gedronken. Speciale dank voor deze daf gaat uit naar Mark Kamphuis voor de foto’s en aan Grasshopper reclame en Present Standbouw, die de stellage voor de opening (zie foto) verzorgde.

 

 

Villa Vlinders 2.0 kwam tot stand door de hulp van velen, nogmaals iedereen super bedankt ! Na een heftig half jaar gaan we nu eerst maar eens genieten van deze prachtige locatie en onze diertjes op de bescheiden kinderboerderij !

Familie, vrienden en sponsors SUPER BEDANKT voor jullie support in de afgelopen 6 maanden !

 

Groet,
Antoine Aardoom

 

 

 

 

Antoine's Blog - Nieuw keukengerei

Toegevoegd: 10 mei 2014 om 09:57:37

 

Als je elke dag voor ongeveer 10 personen moet koken, zul je ook begrijpen dat daarvoor goed ‘gereedschap’ noodzakelijk is.  De firma Serbee nam dat ter harte en ging op pad om hierin te kunnen voorzien. Samen met hun leveranciers verzamelden zij van alles voor in de keuken van Villa Vlinders.

 

Serbee is gespecialiseerd in koken en tafelen, iets wat dagelijks een belangrijke rol speelt in Villa Vlinders. Stichting Vlinders heeft ondertussen een groot aantal ‘vrienden’ die op deze manier hun steentje bijdragen in de vorm van producten en/of diensten. 

Groeten,

Antoine Aardoom

 

Antoine's Blog - Koop nu je kaarten

Toegevoegd: 24 april 2014 om 13:45:30

Een nieuwe woning en dan ook nog eens een evenement wat voor ons wordt georganiseerd. Gelukkig is de organisatie in goede handen van de leerlingen van het ROC. De kaartverkoop is gestart, de line up veelbelovend en ik blijf zeggen dat deze studenten enorm gegroeid zijn in hun evenementenkennis.

Kijk eens naar de flyer, kaarten kopen kun je bij Cultureel Centrum de Beurs ! En bij het ROC aan de Bachstraat van 6 t/m 9 mei !! Ik zou zeggen, kom allemaal !

31 mei ‘s-middags kun je op het plein allerlei activiteiten voor de kinderen vinden, kom langs !!! 

Groeten,
Antoine Aardoom

Antoine's Blog - Een nieuw thuis

Toegevoegd: 20 april 2014 om 08:08:24

We zijn ondertussen verhuisd, op TV gelderland kon je vanaf gisteren een indruk krijgen van onze nieuwe stek !

Groet en fijne paasdagen,
Antoine Aardoom

Antoine's Blog - Het is begonnen !

Toegevoegd: 19 maart 2014 om 15:22:14

Come on let's move !

Antoine's Blog - ROC organiseert

Toegevoegd: 07 maart 2014 om 10:39:48

Maar liefst 2 evenementen op 31 mei, georganiseerd door de studenten van het ROC Rivor. Zij kozen ervoor de evenementen te koppelen aan Stichting Vlinders. 

 

 

De studenten kennen we al, zij hielpen ons ook al eens met de organisatie van onze open dag. Dit keer mocht ik me nergens mee bemoeien, de opdracht was en is een evenement neerzetten van A-Z.

 

 

Mooi om te zien hoe hoog ze de lat dit keer voor zichzelf leggen en het resultaat wat tot op heden is neergezet. Ze zijn super bezig, wordt vervolgd..... 

Groet,

Antoine Aardoom

Antoine's Blog - Valentine's 2014

Toegevoegd: 06 februari 2014 om 16:40:59

2de editie Valentine’s door Stichting Vlinders

 

Op donderdag 13 februari 2014 is het dan zover en organiseert Stichting Vlinders de 2de editie van Valentine’s, in cultureel centrum de Beurs in Tiel. Dit jaar in samenwerking met Sociëteit de Beurs. Met een avondvullend programma worden de gasten op hun wenken bedient met live muziek door Groove Orchard en de  klinkende klanken van DJ Marcel Swartjes. afgewisseld door de videoclips van  VJ Bert Jacobs. 

 

Roemer Daalderop is present met  zijn “liefdes wist je datjes” en de avond wordt gepresenteerd door Pepe Buijsrogge. Om 0.00 uur hebben we een heuse surprise ! Een hele avond in het teken van liefde, de dresscode is dan ook rood !

 

En voor wie bovenstaande nog niet genoeg is er nog veel meer op het gebied van kunst en lekker eten en drinken. De avond, net zoals elke donderdag in de Beurs het geval is, is enkel toegankelijk voor leden en introducés.  De avond is inmiddels uitverkocht !

1x per jaar moet ik gewoon een feest organiseren, alles zit in deze avond, heerlijk !

Wellicht tot 13 februari,
Groet,

Antoine Aardoom

Antoine's Blog - Goed voornemen 2014

Toegevoegd: 05 januari 2014 om 17:27:29

Gelukkig nieuwjaar !

Groet,
Antoine Aardoom

Antoine's Blog - Gelukkig nieuwjaar

Toegevoegd: 01 januari 2014 om 12:40:31

Als je aarzelt groeit je angst, als je waagt groeit je moed ! Een mooie om 2014 mee te beginnen ! Vanuit Villa Vlinders wensen we iedereen een jaar met veel geluk, liefde en gezondheid toe.

 

 

Nog een paar dagen en dan kunnen we met zijn allen aan de slag op de nieuwe locatie. In het nieuwe jaar bouwen we verder aan onze droom. Een idee dat zo’n 7 jaar geleden op papier verscheen. Van vakanties voor pleegkinderen naar full time papa en mama en een heel team vrijwilligers en professionals.

 

 

Als je aarzelt groeit je angst, als je waagt groeit je moed ! Een nieuw huis, een bescheiden kinderboerderij, een atelier en een speeltuin. Ik aarzel niet meer !

 

 

Tot snel,
Antoine

Antoine's Blog - Schilderen

Toegevoegd: 21 december 2013 om 10:53:31

Begin van dit jaar kwamen de dames en heren van DHL Tiel hier nog om de schutting te verven tijdens NLdoet van het Oranjefonds, ondertussen kreeg onze oudste bewoner er een stageplaats en afgelopen week werden we verwend met een enorm pakket aan schilderspullen voor in ons nieuwe atelier.

 

 

De mensen bij DHL hadden bedacht om dit jaar i.p.v. cadeaus weg te geven, dit jaar een bijdrage  aan Stichting Vlinders te leveren. Toen we eenmaal waren bij gekletst over onze nieuwe locatie was het doel al snel duidelijk. Schilderspullen voor ons atelier !

 

 

Zo gezegd zo gedaan en dus stond begin deze week de gang ineens vol met verf, kwasten, doek, schildersezels, schetsboeken en meer. We houden het nog even in de dozen, maar het zal snel gebruikt gaan worden.

 

 

Prachtig, nogmaals bedankt ! 

Groet,

Antoine Aardoom

Prettige feestdagen !

Toegevoegd: 18 december 2013 om 10:45:37

Antoine's Blog - Valentijn

Toegevoegd: 16 december 2013 om 12:12:28

Afgelopen jaar tijdens Valentine Piano's vroeg hij haar ten huwelijk en afgelopen woensdag was het dan eindelijk zover. Cor en Sophia trouwden op 11-12-'13.

Als je nou denkt dat zou ik ook wel willen, laat het me dan weten ! Er komt namelijk een vervolg, Valentine's "love is in the air tonight" van 13 op 14 februari 2014 in de Beurs in Tiel!

Wordt vervolgd en groeten,
Antoine Aardoom

Antoine's Blog - Dagje uit

Toegevoegd: 07 december 2013 om 10:54:33

Dat Sinterklaas eigenlijk al op zijn weg terug naar Spanje was, mocht niet uitmaken, gisteren werden we nog even met een paar cadeaus verwend. Kinderdagverblijf ’t Hofje organiseerde onlangs een open dag en daarbij  werd geld ingezameld voor een goed doel. Dit keer waren wij de uitverkorenen en zo gezegd zo gedaan.

 

 

Naast chocolade en boeken, kregen we een heuse zak met geld. Zo rechtstreeks uit de pot die daarvoor tijdens de dag had gediend. Kijk dat zijn nog eens verrassingen en met de kerstvakantie voor de deur hebben we hiermee mooi een dagje uit te pakken !

 

 

Wat gaan we ervoor doen ? We gaan met zijn allen verder werken aan ons ‘servies’. De afgelopen vakanties gingen we steeds 1 keer naar Klei Allerlei in Ophemert. Naast gewoon lekker in de klei woelen en echt pottenbakken, versierden we per keer bijvoorbeeld bordjes of desertschaaltjes. Maar we zijn er nog niet, dus misschien dit keer eigen mokken ?

 

 

Een leuke bestemming, iedereen bij Kinderdagverblijf ’t Hofje super bedankt !

Groet,

Antoine Aardoom

Antoine's Blog - Update

Toegevoegd: 15 november 2013 om 10:53:58

Vandaag was het tijd voor een korte update van de gang van zaken in Villa Vlinders.

Dat wij al 5 jaar op de huidige locatie onze droom aan het realiseren zijn hoeft geen nieuws te zijn, maar zoals al eerder gezegd bouwen we door. Het moment dat we de sleutel krijgen van onze nieuwe locatie komt dan ook erg dichtbij en de spanning stijgt wat dat betreft !

 

De aannemer staat in de startblokken om bij het verkrijgen van de sleutel het pand in te vliegen en ervoor te zorgen dat alle ruimtes aan alle eisen gaan voldoen en dat we bovendien voldoende ruimtes hebben om alle huidige en wellicht nieuwe kinderen een eigen nieuwe plek te kunnen geven. Hoewel het enkel de binnenzijde betreft is het toch een klus van formaat. 

 

Op alle gebieden hebben we al hulp gekregen en meldden zich veel nieuwe sponsors, die het project omarmen en hun bijdragen leveren. Vooral door de hulp in natura, kunnen we zaken realiseren die anders onmogelijk waren geweest. Van de latex, voor de kleurrijke vertrekken, tot en met het nieuwe tuinhuis werd door bedrijven en particulieren opgepikt en geadopteerd. Prachtig om te zien wat er weer is ontstaan en nog komen gaat.

 

Langzaam maar zeker verschijnen ook de verhuisdozen in huis, de zomerkleding zit bijvoorbeeld al in de dozen. Hoeveel dozen het worden is moeilijk te zeggen, maar ik reken op een gigantische hoeveelheid, want met 8 personen en dito spullen verhuizen kun je een ware volksverhuizing noemen. Bovendien hebben we nog een externe opslag, waarvan de deur nog net dicht kan. Vol met kasten, skelters, bedden en meer, al deze spullen (die wij het afgelopen jaar verzamelden) krijgen een bestemming op de nieuwe plek.

 

Wordt vervolgd, want er zal straks veel te melden zijn tijdens de realisatie van onze droom.

 

Groet,
Antoine Aardoom

Antoine's Blog - Mooi bedrag JCI de Betuwe

Toegevoegd: 04 november 2013 om 10:47:57

Een mooi bedrag opgehaald en de fiets op de foto namen wij ook mee naar huis,  wij bedanken alle mensen van JCI de Betuwe hartelijk !

Succesvolle business avond van JCI De Betuwe!

 

 

Op dinsdag 29 oktober 2013 vond de vierde en laatste business avond (van 2013) van JCI De Betuwe plaats in de prachtige, onlangs gerenoveerde “De Beurs” in Tiel. De organisatie lag in handen van Annette Zeldenrust en Jeroen Slooten.

 

 

De opkomst was boven verwachting. Ruim 80 gasten toonden interesse in het onderwerp van de avond: "Innovatie in de bouw-, woon-en vastgoedsector". Verschillende voorbeelden van innovaties uit deze sector werden vertolkt door inspirerende sprekers van de volgende bedrijven: BouwConnect, Secondhomeguide BV, Willems Constructie BV, Courage Architecten en Aan de Stegge Twello.

 

 

Aan het einde van de avond vond een veiling plaats ten behoeve van het goede doel, waarbij dit keer Stichting Vlinders centraal stond. Deze Stichting zet zich in voor kinderen, die door allerlei omstandigheden niet meer thuis kunnen wonen. De initiatiefnemers daarvan gingen naar huis met een blitse fiets, die door de RABO-Bank geschonken werd en een cheque t.w.v. €500 die als bijdrage dient voor het bouwen van een tuinhuis voor de kinderen van Villa Vlinders.

 

 

JCI De Betuwe is een in Tiel gevestigde Kamer, die onderdeel uitmaakt van het wereldwijde netwerk Junior Chamber International (JCI). JCI is een internationaal netwerk voor persoonlijke ontwikkeling voor ondernemers en ondernemende mensen tussen de 18 en 40 jaar oud. Een van de doelstellingen is het organiseren van business & networkingevenementen.

Groet,
Antoine Aardoom

 

Antoine's Blog - Ik schaam me

Toegevoegd: 31 oktober 2013 om 16:22:36

Soms moet je je diep schamen, ook al is iets gebeurd terwijl je het zelf niet zo gewild had.

Gisteren liepen we de Rode Winkel in Tiel binnen en boden we aan het personeel aldaar dan ook oprecht onze excuses aan, die waren namelijk wel op zijn plaats.

 

 

Ik zal vertellen wat er is gebeurd en waarvoor ik me schaam. Tijdens het Appelpop weekend organiseerden de mensen van de Rode winkel in Tiel namelijk het “spijkerbroekhangen” Met beide handen dien je dan zo lang mogelijk aan de pijpen van een spijkerbroek te hangen. Het record die dag zat ergens over de 7 minuten en als je mee wilde doen betaalde je daarvoor 1 euro. Die euro was dan weer bestemd voor Stichting Vlinders ! Wij zouden dat weekend ook even langsgaan en ons gezicht laten zien, maar……….

 

 

Het weekend van Appelpop waren we “vrij”, dat wil zeggen 1x per 5-6 weken zijn Erika en ik een nachtje weg. Zo ook deze keer, eenmaal aangekomen bij ons hotel (Van der Valk Tiel) waren we een tikkie te vroeg voordat de kamer beschikbaar was. Dus eerst maar eens een happie eten, dus genoten we van een lekker lunch. Wie weet is onze kamer nu wel vrij en dus meldde we ons (nog steeds een uur te vroeg) bij de receptie. We kregen te horen dat de kamer bijna klaar was en dus besloten we even plaats te nemen op de bank voor de receptie………

 

 

Tot ik op mijn schouder werd getikt met de mededeling “jullie kamer is klaar”, we waren samen in slaap gevallen voor de receptie ! Dat was al even schrikken natuurlijk en dus gingen we snel naar onze kamer en namen een lekker bad en besloten nog ff TV te gaan kijken, wederom vertrokken we in een diepe slaap. Tot  ik een sms van vrienden kreeg die al lang en breed bij Appelpop liepen. Het was toen al 7 uur geweest……………. Eenmaal op het terrein van Appelpop was de koek weer snel op en lagen we dus alweer vroeg in bed. De zondag erna verliep eigenlijk precies hetzelfde…….

 

 

Om een lang verhaal kort te maken, we zijn eigenlijk alle afspraken vergeten die we dat weekend hadden en waren vooral toe aan even rust. Zo dus ook onze afspraak bij de Rode Winkel, die volop voor Stichting Vlinders aan de slag waren. Het potje met de euro's van de deelnemers stond nog op ons te wachten, tsja schaamte.... 

 

We gingen gelukkig wel weer uitgerust richting Villa Vlinders !

 

Groet,
Antoine Aardoom

Antoine's Blog - Nederigheid

Toegevoegd: 27 oktober 2013 om 16:36:24

Het was me het weekje wel weer, herfstvakantie noemen ze dat. Gelukkig deed deze vakantie dit keer zijn naam geen eer aan, want het was met momenten gewoon lekker warm. Het was een week die begon met een weekendje weg voor mij en Erika, zodat we bij terugkomst vol energie met de kids de vakantie konden vieren. Die stonden te trappelen om er een feest van te gaan maken.

 

 

De hele week deden we van alles met zijn allen, maar het hoogtepunt van de week was toch wel de donderdag. Die dag zal echt vol van activiteiten. Normaal zouden we dat nooit op 1 dag plannen, maar het kwam zo uit en dus begon de dag vroeg met een ritje naar Biddinghuizen, Walibi heet het daar ! We zouden op tijd weer vertrekken voor nog een rondje kermis bij Sociëteit De Beurs, wat op het laatste moment ook voor kids open was.

 

 

Jaarlijks gaan we met 12 pleegkinderen (waarvan 6 uit ons eigen huis) ergens naar toe, vorig jaar was dat de Efteling en dit jaar dus Walibi. Met dank aan Marc van Walibi. Als ‘oude’ relatie kon ik hem benaderen en hij regelde dat wij al deze kinderen op een betaalbaar en speciaal uitje konden trakteren. Het was echt ongelooflijk hoe de kinderen aan het genieten waren.

 

 

En hoewel we alle kinderen al eens ontmoet hadden, was er voor ons ook 1 nieuw gezicht bij. Een kereltje van 4 jaar en een baasje wat na 5 minuten mijn hart al had gestolen, dat gold overigens ook voor zijn broertjes en zusjes, maar dit mannetje was speciaal. Zonder tanden in de mond wist hij alles prima te vertellen en vond zijn handje de hele dag de mijne. En omdat ik 2 handen heb was er daar ook steeds zijn zusje die daar dan maar gebruik van maakte. Zonder enige jaloezie trouwens van de andere kids, de kinderen voelde zich in alles kind en ik voelde me vooral voor alle kinderen een papa. Datzelfde gold voor Erika als mama.

 

 

Met 12 kinderen op pad uit “slechts” 3 gezinnen.  Ja inderdaad, wij hebben hier in huis 2 setjes van 3 en de andere 6 komen dus ook uit 1 gezin.  Erg bijzonder als je het weet, andere bezoekers van Walibi zagen wellicht een ‘kinderfeestje’ of iets dergelijks.

 

 

Waar het uiteindelijk om ging was het feit dat deze kinderen, (hoewel wij dat elke dag proberen) in ieder geval op deze dag, iets kregen waarnaar ieder kind verlangt, tenminste als je het niet kent of hebt gemist. Iemand die  naar je luistert, je het gevoel geeft dat je er mag zijn, je begrijpt en handelt in jou belang. Iemand waarbij je je veilig kunt voelen, zonder daarbij voorbij te gaan aan duidelijke regels en grenzen. Zo mooi !

 

 

Helaas hebben veel kinderen die door omstandigheden niet meer thuis kunnen last van een hechtingsstoornis en klampen zich vast aan de eerste de beste die maar iets van bovengenoemde aan hun geeft. Zo gebeurde het dat het jongste kereltje aan het einde van de dag, terwijl we afscheid namen, mij aankeek en tegen me zei “Ik wil met jou mee Papa”

 

 

Gelukkig weet ik hoe het zit en hoe lief het ook mag klinken, dat dit vooral niet goed is. Toch hoop ik dat ik voor al deze kinderen nog lang een ‘papa’ mag zijn. Het maakt je nederig en je word er vooral stil van………………………..  

 

Met dank aan de beide voogden, die deze dag getuige waren van al dit kindergeluk!

Groeten,
Antoine Aardoom

Antoine's Blog - Piet

Toegevoegd: 23 oktober 2013 om 10:27:53

Weer is er veel discussie over ONZE pieten, vorig jaar omstreeks deze tijd gebeurde hetzelfde en kon ik het niet laten er iets over te schrijven. Volgens mij blijft de discussie dezelfde en is de oplossing simpel. Hoewel een negerzoen veranderde in een zoen, lijkt me het gemakkelijker om over Sinterklaas en zijn pieten te spreken. Wie mist er nou het woordje “zwarte” wat als je het uit elkaar haalt inderdaad racistisch klinkt.

 

Dat de pieten een gezellig kleurtje krijgen i.p.v. zwart, zorgt er naar mijn idee enkel voor dat de pieten voor kinderen toegankelijker (lees vrolijker) worden. Volgens mij veranderd er dan ook niets aan het sinterklaas feest en als we daarmee (volgens onderzoek) zo’n 4% van de bevolking gelukkig maken, omdat er dan geen sprake meer is van racisme, zou ik zeggen "gewoon doen" dan !  

 

Als je maar gewoon kadootjes krijgt en kunt uitpakken, lekker chocolade kunt eten, pepernoten kan rapen etc. etc. dan is er toch niets mis mee. En aangezien Sinterklaas een heilige is, zou die toch zeker beter moeten weten. Ik ga ervan uit dat er zoiets in zijn grote boek staat, als “we zijn toch allemaal gelijk” !

 

Op naar 5 december en ik ben benieuwd hoe snel de gekleurde pieten het straatbeeld gaan opvrolijken !

 

Groet,
Antoine Aardoom

Antoine's Blog - Beschadigd maar niet kapot

Toegevoegd: 05 oktober 2013 om 16:17:38

Ik sprak deze week een jonge vrouw en het ging over een tattoo die ze liet zetten. De reden dat ze deze tattoo liet zetten was het feit dat ze dieren kon vertrouwen en mensen niet. Op zich al opmerkelijk dat ze op deze jonge leeftijd dat vertrouwen in mensen al had verloren. Maar ik begreep haar wel, eigenlijk begreep ik haar heel goed.

 

 

Wij worden als mensen toch aan de lopende band op de proef gesteld door andere mensen die soms ineens hele andere plannen met een vriendschaps- of familieband blijken te hebben. En maak je zoiets te vaak mee, dan zal dat voor altijd je manier van leven beïnvloeden. Tenminste zo kijk ik er tegenaan en dat zoiets in het zakenleven voortdurend gebeurt, dien je dan voor lief te nemen. “That’s all in the game” zullen we maar zeggen. Maar binnen relaties die dichterbij zitten, mag je dat gewoon niet verwachten. Sterker nog daar hoort dat gewoon niet thuis !

 

 

Toch ben ik ook van mening dat je zal moeten proberen daarin ook heel dicht bij jezelf te blijven, ook als je weet dat je daarmee best weer eens in een zelfde situatie terecht kan komen. Als je elke dag de wereld in moet met het idee dat iedereen iets slechts in de zin heeft, kom je helemaal niet aan leven toe. Das anders voor kinderen, die zijn overgeleverd aan volwassenen die voor hen zouden moeten zorgen. Zij passen zich aan en raken daarmee hun eigen ik kwijt, dat is natuurlijk wel een hele kwalijke zaak.

 

 

De jonge vrouw waar ik het over had koos ervoor om dat in een Tattoo te verwerken en daarmee de gebeurtenis een plek te geven, zonder het te vergeten, maar daarmee wel te verzachten. En er was toch niemand die heeft gezegd dat het leven eenvoudig zou zijn ? Als je geen verwachtingen hebt, krijg je ook geen teleurstellingen. De Tattoo was in ieder geval mooi als statement, wel beschadigd maar niet kapot !

 

 

Gek genoeg kwam bovenstaande in mijn gedachten terwijl ik gisterenavond naar The Voice of Holland keek en voelde hoe er 2 kandidaten waren die mijn gevoel zo raakte, dat ik er koud van werd. Heb je niet gekeken, dan moet je daar maar eens 3 minuten de tijd voor nemen en voelen wat ik voelde ! Ik kan van alles, maar zingen niet, maar als ik zou kunnen zingen, moest het zo klinken! Over voelen gesproken………..

 

"Fix You"

 

When you try your best, but you don't succeed

When you get what you want, but not what you need

When you feel so tired, but you can't sleep

Stuck in reverse

 

And the tears come streaming down your face

When you lose something you can't replace

When you love someone, but it goes to waste

Could it be worse?

 

Lights will guide you home

And ignite your bones

And I will try to fix you

 

And high up above or down below

When you're too in love to let it go

But if you never try you'll never know

Just what you're worth

 

Lights will guide you home

And ignite your bones

And I will try to fix you

 

Tears stream down your face

When you lose something you cannot replace

Tears stream down your face

And I...

 

Tears stream down your face

I promise you I will learn from my mistakes

Tears stream down your face

And I...

 

Lights will guide you home

And ignite your bones

And I will try to fix you

 

 

Tot snel,

Antoine Aardoom

Antoine's Blog - Dromen

Toegevoegd: 02 oktober 2013 om 13:39:48

Ik had laatst een droom. Nu droom ik wel vaker, maar meestal weet ik er ’s-ochtends niets meer van. In dit geval was het anders en ook weer niet zo anders, want ik had in het verleden wel eens vaker van dit soort dromen. Dromen waarbij je als je wakker word het gevoel hebt dat dit wel eens allemaal echt kan gaan gebeuren, sterker nog waarvan een kracht uit gaat die anders is, een kracht om die droom te gaan leven. Want als je iets wilt moet je het gaan halen, dat is dus de droom die ik in dit geval bedoel.

 

 

Dat je soms gaandeweg je plannen bij moet stellen is niets verwonderlijks, door de tijd ervaar en leer je dingen die je meeneemt in toekomstige beslissingen. Leuke maar ook soms minder leuke beslissingen, de truc is dan uiteraard om zo dicht mogelijk bij je oorspronkelijke plannen en daarmee bij jezelf te blijven. Enkel dan kan iets ook echt lukken, als je andere beweegredenen hebt bereik je vaak niets of haal je de eindstreep niet.

 

 

In dit geval zijn wij bezig om onze droom gestalte te geven. Straks op de nieuwe plek, een plek met zo enorm veel mogelijkheden dat het af en toe lijkt of we dromen. Maar niets is minder waar, wij leven onze droom. Elke dag krijgt een en ander meer vorm en komen we een stapje dichterbij de wereld zoals wij die creëren, samen met de kinderen. Hoe leuk is het om als kind te fantaseren (lees meebeslissen) over een “brandweerman Sam” kamer, met een heus brandweerbed en bijbehorende accessoires. Of je eigen K3 domeintje !

 

 

Dat de voorbereiding van de verhuizing, voor de kinderen hier in huis, heel rustig moet gebeuren behoeft geen verassing te zijn. Stap voor stap creëren ze hun eigen verhuizing en zijn ze op hun eigen tempo en manier bezig om een belangrijke gebeurtenis een plek te geven. Deze week startten ook de voorbereidingen voor de verhuizing van de school van de kinderen. Hoewel de bouw een jaar duurt, neemt men ook hier de tijd om alles in de hoofdjes van de kinderen voor te bereiden. Een nieuwe school en straks nog dichter bij ons nieuwe huis ook !

 

Verhuizen moet een feest zijn, verhuizen doen we met zijn allen, verhuizen naar een nieuw thuis, jouw thuis, ons huis. Ik had laatst een droom…..

 

Groeten,

Antoine Aardoom

Antoine's Blog - Hulp nodig

Toegevoegd: 22 september 2013 om 09:36:47

Eindelijk is het zover en kijken we langzaam maar zeker uit naar de verhuizing. Aan de rand van het bedrijventerrein Kellen ligt een heus paradijs en zoals het er nu naar uit ziet gaan we daar begin 2014 wonen. De voorbereidingen zijn in volle gang en daar kunnen we nog wel wat hulp bij gebruiken. Zodat we, direct nadat we de sleutel hebben, met zijn allen vol gas de boel in orde kunnen maken voor de 8 kinderen die daar gaan wonen.

 

 

De manier waarop we aan deze nieuwe stek zijn gekomen is op zijn zachtst gezegd bijzonder te noemen en bracht ons in contact met in ieder geval 2 bijzondere mensen die op hun eigen wijze een bijdrage willen leveren aan wat wij aan het doen zijn.

 

 

De woning zal uiteraard ook als Villa Vlinders worden gedoopt en biedt voor lange periode plaats aan 8 kinderen in de leeftijd van 5 tot 10. Deze kinderen zullen dan ook tot hun 18de op deze plek blijven wonen, tevens de reden dat wij veel ruimte om de woning heen nodig hebben. In dit geval is er al een heuse kinderboerderij aanwezig, die wij gaan dat uitbreiden met allerlei dieren en faciliteiten. Dit zal qua planning iets voor het voorjaar/zomer zijn.

 

 

Voorts zal de nieuwe plek voldoen aan alle eisen die worden gesteld aan de veiligheid, privacy en minimaal aantal vierkante meters. Zo krijgen alle 8 kinderen een eigen kamer met wastafel, maar zijn er ook 2 aparte badkamers en 2 toiletten. Het pand zal middels rolluiken, camerasysteem en (brand)alarm worden beveiligd. Voor onze 5 honden zal er wat hekwerk moeten worden veranderd, zodat we ook de honden op het enorme terrein kunnen laten lopen.

 


Maar we hebben nog wel hulp nodig op diverse gebieden, het kan dan ook zo maar zijn dat we de komende weken contact met je zoeken. Wellicht wil jij je diensten en/of producten aanbieden ? Geef ons dan snel een berichtje op
verhuizing@stichtingvlinders.nl of bel naar 0344-576879.

 

Wij stropen de mouwen in ieder geval op !

Groeten,

Antoine Aardoom

 

Antoine's Blog - Nieuwe stek

Toegevoegd: 16 augustus 2013 om 09:26:49

Een paar weken geleden werd mij gevraagd om toe te treden als bestuurslid van Sociëteit De Beurs en te fungeren als creatief. Direct zei ik ja en al snel zat ik volop in de materie en kon al snel alle ideeën van de overige bestuursleden vormgeven. Vorige week startte Sociëteit de Beurs en daarmee ook de opening van De Beurs als horecalocatie.

 

 

In de bovengenoemde hoedanigheid nodigde ik ook een aantal mensen van de pers uit om eens polshoogte te komen nemen van alle plannen rondom de locatie en de beweegredenen van de Sociëteit. Zo gezegd zo gedaan, de opening was daar en de mensen van de pers ook.  De dagen erna verschenen er prachtige stukken in de media, super !

 

 

Waar ik even geen rekening mee had gehouden, was het feit dat er binnen de Sociëteit ook over onze aanstaande verhuizing werd gesproken en dat de pers dit ook wel eens op zou kunnen pakken…….

 

 

Zo kan het dus zijn dat er de komende week een artikeltje in de krant verschijnt met de mededeling dat wij gaan verhuizen. Nou daar kan ik kort over zijn, dat klopt ! Dat ik liever direct alle plannen had verteld, mag geen verrassing zijn.

 

 

De nieuwe plek viel kort geleden als een geschenk uit de hemel en op basis daarvan zijn we nieuwe plannen gaan schrijven. Hierover in een later stadium meer ! Dat we super blij zijn met de nieuwe plek mag duidelijk zijn, uiteindelijk hebben we toch een plek gevonden waar we onze dromen, maar vooral de wensen van de kinderen verder kunnen uitwerken.

 

 

Wordt vervolgd zullen we maar zeggen !

Groeten,

Antoine Aardoom

 

Antoine's Blog - Opening

Toegevoegd: 09 augustus 2013 om 12:43:38

Gisteren was het dan eindelijk zover, de officiële opening van Sociëteit De Beurs in Tiel. De eerste gasten waren zo enthousiast dat het terras al vol stond, nog voordat men eigenlijk werd verwacht. De rest liet niet lang op zich wachten en als snel stond de tent stampvol.

 

 

De dames van D’Elstars stonden garant voor een ontvangst op niveau over de rode loper en binnen zat Walter Kooren piano te spelen dat het een lieve deugd was. Wat een sfeer ademde de bar en de mensen van De Beurs uit, het was af en tot op de puntjes in orde.

 

 

Roemer Daalderop praatte de avond aan elkaar en introduceerde de diverse activiteiten en mensen bij de gasten, eigenaar Casper van Hesteren trakteerde de gasten op live cooking en bereidde onder het oog van alle aanwezigen zijn Coquilles. Want koken kan ie, dat is tenslotte de basis van zijn succesvolle restaurant Bij Casper !

 

 

Aansluitend was het woord aan Marcel Swartjes, als voorzitter van de sociëteit, om buiten de officiële opening te verrichten. Iedereen was het erover eens, wat is dit een mooie tent geworden, wat een sfeer en wat een leuk publiek. Vanaf nu elke donderdag, enkel voor leden + partner, want deze sociëteit is voor dames en heren !

 

 

De rest laat zich raden, maar het was nog heel lang heel druk en heel gezellig. Maar net als bij alle andere horecagelegenheden in Tiel moet een keer het licht uit…………

 

 

Heb je interesse in een lidmaatschap, laat dan een berichtje achter via info@societeitdebeurs.nl in Tiel.  Heb je een gaaf verhaal over jouw activiteit, ken je iemand die op muzikaal gebied iets kan, wil je een goed doel in de spotlights zetten of vindt je dat iemand of jijzelf een podium verdiend tijdens deze donderdagavonden, laat dan bij ondergetekende een berichtje achter op antoine@stichtingvlinders.nl

 

Groet,

Antoine Aardoom

Antoine's Blog - Toeval

Toegevoegd: 24 juli 2013 om 14:30:56

We zitten op de 3de dag van de vakantie en ondertussen komt het hier met bakken uit de hemel. Heerlijk verkoelend, want de afgelopen dagen waren bloed verziekend heet. In ieder geval geen weer om iets te ondernemen, gewoon lekker in de tuin in het zwembad. Natje en droogje bij de hand, gewoon een lekker rustig eerste weekje. Er volgen er tenslotte nog 5 !

 

 

Ondertussen zijn wij ook in een soort van rollercoaster terecht gekomen, want crisis of niet, vakantie of niet, heet of niet heet, wij worden elke dag wel verrast door prachtige mensen die plannen hebben met Stichting Vlinders, met ons of met de kinderen. Hoewel we op dit moment eigenlijk heel weinig aan publiciteit doen, vinden mensen en ondernemers ons blijkbaar gemakkelijk. Of zou het komen doordat we net de juiste mensen ontmoeten,  of net op de juiste plek zijn, desalniettemin wij zijn er blij mee en toeval bestaat niet ha ha .

 

 

Nee, ik ga niet klagen, sterker nog wij zijn super positief, wordt vervolgd zal ik maar zeggen. Ergens deze vakantie zullen we jullie allemaal deelgenoot maken van onze plannen voor de komende jaren. Jullie zullen begrijpen dat we niet stil hebben gezeten. Ik zou zeggen hou de site in de gaten !

 

 

Nu vooral genieten van de vakantie, de kids vermaken zich opperbest en we hebben nog veel plannen de komende weken. Hoewel het dan best een graadje minder mag, in ieder geval een prettige vakantie verder,

Groet,
Antoine Aardoom

Antoine's Blog - Vlag uit

Toegevoegd: 12 juli 2013 om 15:08:07

Vandaag mag de vlag uit ! Wellicht moeten we zelfs een schooltas aan een vlaggenstok buiten hangen. Onze oudste bewoner krijgt na de vakantie weer een plek op zijn stageadres en mag zich vanuit daar verheugen op een baan bij ditzelfde bedrijf. Hoewel er in het onderwijstype waarover we het hebben geen diploma te halen valt, is de symboliek van een schooltas aan een vlaggenstok toch op zijn plaats.

 

Nog niet zo lang geleden waren de mensen van DHL te gast bij Villa Vlinders om de schutting te verven in het kader van NLdoet. Toen ik de mensen die ochtend toesprak gaf ik al aan dat het niet zo zeer belangrijk was dat de schutting door hen zou worden geverfd, maar vooral dat wij buitenstaanders graag bewust maken van hetgeen wij hier doen. Ter afsluiting lieten we de mensen van DHL weten dat het helemaal fantastisch zou zijn als ze voor de oudste hier in huis een leuke stage zouden hebben.

 

Zo gezegd zo gedaan ! De eerste 3 maanden zitten erop en alle partijen zijn super tevreden, wat resulteert in een samenwerking en een dienstverband voor de toekomst voor onze oudste bewoner, die in principe vanuit alle stempeltjes e.d. was ‘veroordeeld’ tot een baan bij de sociale werkplaats. Verder niets mis mee als dat zo is, maar ik ben wel blij dat we hier met zijn allen het verschil voor hem hebben kunnen maken !

 

Dus zo zie je maar weer, waar het verven van een schutting allemaal toe kan leiden. Wij zijn in ieder geval super trots op de prestaties van de oudste ! Echt super ! Nu op zoek naar een vlaggenstok………..

 

Bijna vakantie..........

Groet,
Antoine Aardoom

Antoine's Blog - Veilig thuis

Toegevoegd: 02 juli 2013 om 15:03:39

En als we nou eens gewoon ons eigen smoelwerk willen houden ? Of beter gezegd onze eigen identiteit ? Kan dat dan ook of zijn we dan in de toekomst ten dode opgeschreven ?

Aansluiten, zelfstandig blijven ? Vandaag werd duidelijk over wat er in Nederland allemaal aan de hand is…….

 

 

Ik merk dat heel veel “professionals” niet kiezen voor de meest passende zorg, maar voor de meest “veilige” zorg. Let wel, met veilige zorg bedoel ik dan vooral veiligheid voor de keuze van een zorgverlener door een professional, zodat hij of zij later nergens op kan worden aangesproken. Want veel van de wantoestanden gebeuren bij AWBZ goedgekeurde instellingen, maar verdwijnen vervolgens in de doofpot omdat alles van tevoren zou zijn afgewogen en gecontroleerd.

 

 

Door een aantal negatieve berichten over particuliere instellingen, waartoe men ons inmiddels wil rekenen, over toestanden die je bij een dierenpension nog niet zou wensen,  gaan de professionals dus kiezen voor zekerheid. Tenminste een keuze waarbij men achteraf kan zeggen dat ze een zo goed mogelijke afweging hebben gemaakt. Veiligheid voor de verantwoordelijkheid dus i.p.v. echte veiligheid voor het desbetreffende kind.

 

 

Wat wij graag willen, omdat we zien dat het met al onze kinderen heel goed gaat, is dat we op deze manier door kunnen gaan en dat daar enige (vaste) vorm van financiering voor gaat blijven. Wij merken dat er veel (woon)vormen zijn, waarbij eerst gekeken word naar de stempeltjes die de kinderen hebben (lees PRIJS) en dan naar de mogelijkheid van plaatsing, terwijl het volgens mij toch echt anders werkt. Matching is dan blijkbaar ineens geen issue meer ?!?!?

 

 

Wat er ook staat te gebeuren, werken wij in ieder geval aan de juiste basis om deze kinderen voor een hele lange periode een mooi thuis te bieden, werken we aan een plek waar ze door kunnen groeien en waar we de ruimte hebben om dit te realiseren. Voor dit laatste zijn wij een paar prachtige mensen tegengekomen die ons hiermee gaan helpen. Een veilig thuis !

 

 

Kort gezegd, allemaal zaken die we in de komende maanden vorm gaan geven en aan jullie gaan mededelen, wordt vervolgd ……..

 

 

Groet,
Antoine Aardoom

Antoine's Blog - Straatspeeldag

Toegevoegd: 13 juni 2013 om 07:05:46

Je krijgt wat je toekomt zullen de weergoden gisteren hebben gedacht. Hoewel het nu buiten regent dat het giet, hadden we gisteren prachtig weer. Uiteraard vooral door de aanwezigen, maar natuurlijk ook door het weer werd de straatspeeldag 2013 aan de Vogelwikke in Tiel een groot succes.

 

 

Vorig jaar leerden onze kinderen bij toeval, tijdens verkeersles met hun knutseloma, deze straat en haar kinderen kennen. Dit jaar waren we ‘officieel’ aanwezig en te gast bij alle bewoners van de Vogelwikke. Een gezellig kindrijke straat, waar gisteren naar hartenlust werd gespeeld, gegeten en gedronken.

 

 

Kijk vooral even in het fotoalbum, ik kan er van alles over schrijven, maar de plaatjes spreken voor zich. De foto's kun je hier vinden. Kinderen met schmink en tijdelijke tattoo’s prachtig ! Misschien overbodig, maar ook dit keer zijn de kinderen van Stichting Vlinders op alle foto’s vanwege privacy redenen verwijderd.

 

 

Wij willen alle bewoners en (tjes) van de Vogelwikke enorm bedanken dat we gisteren deel uit mochten maken van hun feest. Tenslotte ook dank aan Gerto Streekpost uit Dodewaard die het springkussen ter beschikking hadden gesteld. Super ! Ik zou zeggen tot volgend jaar !

 

Groet,

Antoine, Erika & Kids

Antoine's Blog - Geluk

Toegevoegd: 04 juni 2013 om 11:47:06

Terwijl ik buiten met onze nieuwe hulp in de huishouding een boterhammetje zat te eten, gaat het gesprek ineens over geluk en gezondheid. Hoewel zij een stuk jonger is dan mij had ze al wel feilloos door waar het in het leven echt om gaat.

 

 

Of dacht je nog steeds dat je geluk kan meten aan de grootte van je auto, hoe vaak en waarheen je op vakantie gaat etc.?  Nou dan heb ik nieuws voor je, dan zal het zoeken naar geluk nog wel even duren en dan maar hopen dat je gezond blijft.

 

 

Geluk kopen ? Dat kan en zal misschien wel voor even zo voelen, maar uiteindelijk (meestal vrij snel) ebt ook dat gevoel weer weg en sta je wederom met lege handen. Niet helemaal waar natuurlijk, want je hebt nog steeds je grote auto, gaat nog steeds vaak op vakantie etc. Of was je dat gelukkig makende gevoel inmiddels ook vergeten. Hmmm dan word het dus toch allemaal weer een tikkie ingewikkelder.

 

 

Je hebt mij ook niet horen zeggen dat het allemaal eenvoudig zou zijn. Ik leef vanuit een heel eenvoudig principe, “Wie goed doet, goed ontmoet” en dat doen gelukkig veel van onze vrienden ook. Als we met zijn allen nu eens starten om mensen te behandelen zoals je zelf graag behandeld zou willen worden. Moet je eens opletten !

 

 

Nu nog met zijn allen een paar weken geen nieuws meer kijken en geen kranten meer lezen. Gewoon leven zoals je graag zou willen leven, zoveel ellende kan tenslotte geen enkel “normaal” mens verdragen. Nou in ieder geval veel geluk en gezondheid gewenst, vanuit een zonnig Tiel.

 

 

Groet,
Antoine Aardoom

Antoine's Blog - Ras-ondernemer

Toegevoegd: 31 mei 2013 om 15:00:02

Afscheid van een ras-ondernemer, kopte verschillende kranten deze week. Free Record shop is niet meer. En hoe gemakkelijk is het om nu weer eens met alle ‘kenners’ de zaak weer eens lekker af te zeiken. Gewoon omdat het nu kan. Ik ken die tent nog van de tijd dat iedereen wegliep met deze winkelketen, een winkel die steeds voorop leek te lopen als het ging om muziek en film. EN niet te vergeten een keten die aantallen durfde te kopen dat het niet normaal was.

 

Het zal best zo zijn dat ze een zijn ingehaald door de tijd en de nieuwe manier van muziek en films distribueren. Maar toch ! Ik vroeg laatst via Linkedin aan mijn toenmalige directeur bij Warner Home Video om DVD’s, mocht je eens wat over hebben ? Die antwoorde met een smilie “Ik dacht dat jij na het stenen tijdperk geboren was” ha ha ha. Daar gaat tegenwoordig dus ook het meeste via het net of de satelliet.

 

Waar ik vooral een hekel aan heb is mensen die dan achteraf van alles gaan roepen, terwijl ze zelf nog nooit iets hebben bereikt of hun nek hebben durven uitsteken. Daar kan je ‘onze” Hans van Free record shop niet van betichten, want die durfde echt van alles.. Dat ie nu zelfs naar Londen is gevlucht om van alle media verlost te zijn is natuurlijk niet normaal, maar blijkbaar wel nodig. Nederland op en top.

 

Nou Hans, het is lang geleden dat ik je persoonlijk heb gesproken, maar je blijft voor mij een held. Ik weet dat je in je vrije uurtjes naar het buitenland reed om de beste platen te kopen en die vervolgens in je winkeltje in Schiedam weer te verpatsen. Dat bedoel ik met de romantiek van ondernemen, mooie verhalen toch !

 

Maar stel je eens voor dat we straks allemaal zo’n nieuwe Google bril  willen hebben en geen smartphone meer. Ben eens benieuwd wat we dan nog bij Belcompany, Vodafone, T-Mobile, Phone House etc. of bij Specsavers, Pearle, Groeneveld, Eyewish etc kopen. Er zal er telkens 1 van die 2 het loodje leggen, gewoon omdat er anders teveel ander aanbod is.

 

Ben eens benieuwd, ik vond de Free Record Shop in ieder geval altijd een top winkel !! En niet alleen om de mooie momenten die ik met hen en de inkopers heb mogen beleven ! Gewoon een club van mensen die een missie hadden, het anders wilden doen, en alles in het kader van hun passie.....Entertainment.

 

Groet,
Antoine

Antoine's Blog - Wagenwijd open

Toegevoegd: 29 mei 2013 om 13:44:41

Deze week hadden we sinds lange tijd weer eens een gesprek over een eventuele bij plaatsing van kinderen. Daar werd weer eens pijnlijk duidelijk wat er allemaal aan de hand kan zijn met kinderen. Niet dat dit nieuw was natuurlijk, maar als je dan weer eens een concrete zaak op je bord krijgt, dan is er geen twijfel meer mogelijk. Een moeilijke scheiding, ouders die het (helaas) niet lukt om kinderen dat te geven wat ze nodig hebben, van alles en nog wat.

 

 

Allemaal ingewikkelde situaties waardoor kinderen in het gedrang kunnen komen en waardoor hun ontwikkeling stil komt te liggen. Wij hebben aangegeven dat wij wel voor deze kinderen willen gaan zorgen. Wij oordelen niet over ouders, wij oordelen niet over achtergrond, wij zijn er voor de kinderen en zullen er alles aan doen om het contact met hun (echte) ouders en/of grootouders maximaal te laten verlopen. Wij “spelen” dan wel voor papa en mama, maar alle kinderen hebben vooral ook een EIGEN papa en mama.

 

 

In onze missie staan die zaken duidelijk beschreven, het liefste hebben wij broertjes en/of zusjes bij elkaar en willen we het contact met de biologische ouders zoveel mogelijk stimuleren, mits de kinderen daarvan geen enkele schade ondervinden. Bij twijfel zullen wij ons standpunt duidelijk kenbaar maken en alle partijen daarvan deelgenoot maken. We willen alle partijen proberen ter wille te zijn, maar staan uiteindelijk voor de kinderen !

 

 

Desalniettemin zal er nog wel wat water door de Waal moeten stromen voordat het zover is. Allerlei testjes, matching en kennismaking, indicaties etc etc. Wij, en de desbetreffende instanties, gaan niet over 1 nacht ijs, maar wij hebben de deur wel wagenwijd open gezet. We zijn zeer benieuwd naar het verloop van alle bovenstaande procedures, maar hebben vertrouwen in de expertise van alle partijen. Als het zo moet zijn, zal het zo zijn !

 

Groeten,
Antoine Aardoom

 

 

 

Antoine's Blog - Zon en dromen

Toegevoegd: 25 mei 2013 om 13:56:18

Gaat het dan eindelijk gebeuren, als ik naar buiten kijk denk ik van wel. Als ik het weerbericht moet geloven van niet…… Wat ik wel weet is dat we er met zijn allen erg aan toe zijn. Lekker de deuren open en buiten leven.  Dus word er nu met de jasjes aan buiten gespeeld, want het is nog net te koud om zonder jas te spelen, hoewel als het zonnetje maar even doorkomt het toch wel direct aangenaam is.

 

 

Wat wel direct overduidelijk is, is de beperkte ruimte in de tuin. We zijn weer een jaar verder vergeleken met vorige zomer en de kinderen zijn gegroeid en hebben dan ook meer ruimte nodig.  Stiekem dromen we hier met zijn allen van een mooie nieuwe stek met lekker veel grond eromheen. Liefst met een eigen kinderboerderij ! Dat het daarvan komt is zeker, maar wanneer ?

 

 

De tuin ligt er in ieder geval keurig bij en zelfs in de voortuin hebben we een nieuwe ‘attractie’ namelijk een ronde tafeltennistafel. Helemaal leuk, als het lekker weer is tenminste, want dat heb je wel nodig met buiten speel meubilair. Deze tafel was een cadeau van onze huisoom en tante, of ze ook goed kunnen ping pongen, weet ik nog niet maar dat gaan we zeker een keer ontdekken deze zomer !

 

 

Voor het zwembad is het nog te vroeg, maar ook die zal weer in de tuin terecht komen, zodra we echt uitzicht hebben op iets wat zomer mag heten. Ik kan het niet vaak genoeg zeggen, als je alles bij elkaar neemt is de tuin goed benut, maar echt een tikkie klein. Zeker als je weet dat wij niet op vakantie gaan en de zomer dus veel rondom huis vertoeven. Maar dat het weer een gezellige boel gaat zijn, weet ik wel zeker.

 

 

Dus kom maar op, dan kan de buitenkeuken ook uit de schuur!  Alles wat we nodig hebben is een beetje zon en een paar mooie dromen die uitkomen !

 

 

Groetjes,
Antoine Aardoom

Antoine's Blog - Met oprechte deelneming

Toegevoegd: 21 mei 2013 om 07:37:07

Ze zijn, na bijna 2 weken zoek te zijn geweest, gevonden, Ruben en Julian. Helaas leven ze niet meer. Hun eigen vader had ze gedood en verstopt op een plek, waarvan hij waarschijnlijk wist dat het wel eens lang kon duren voordat ze gevonden zouden worden. Niet door de vele zoekinitiatieven, maar door een toevallige voorbijganger werden ze gevonden en kwam er een einde aan de onzekerheid.

 

Hoewel ik verder geen details ken, hoor ik wel via de diverse media dat de scheiding van deze 2 volwassenen een niet filmen vechtscheiding betrof, waarvan de kinderen natuurlijk de dupe waren en uiteindelijk ook slachtoffer van zijn geworden. Wat moet deze man psychisch in de war zijn geweest of noem het ziek, maar voordat je tot zo’n daad komt !

 

Ik weet zelf uit ervaring wat zo’n scheiding met je doet als man, je wilt bij die vrouw weg, maar hebt nooit de bedoeling gehad om daarmee je kinderen ook kwijt te raken. Want eerlijk is eerlijk, de rechten van de man zijn in Nederland bij een scheiding niet al te best geregeld. En ik weet ook dat er ook goede voorbeelden zijn, maar ik zie veelal verschrikkelijke gevallen van scheidingen om me heen.

 

Cd van jou, Cd van mij zullen we maar zeggen en de kinderen (die vaak bij moeder verblijven) als machtsmiddel daartussen. Nooit mag een kind de inzet worden van alle perikelen rondom een scheiding, maar helaas gebeurt het nog elke dag. In dit specifieke geval van Ruben en Julian is een en ander dubbel zuur, omdat er al zoveel hulpverlening rond het gezin aanwezig was en dat zelfs die niet in staat zijn geweest om het tij te keren.

 

Terwijl ik dit stukje schrijf valt mijn oog op een piepklein artikeltje op de buitenland pagina van de Gelderlander, waar te lezen staat dat een britse man zijn 2 kinderen (van 5 en 10) heeft vermoord vanwege een jarenlange voogdijstrijd. Hij ontving voor sinds tijden zijn kinderen weer en besliste ook tot zo'n gruwelijke daad !

 

Een waanzinnige tragische gebeurtenis en een vreselijk einde na 2 weken van onzekerheid. Vanaf hier willen wij in ieder geval onze steun betuigen aan alle nabestaanden, want deze wond zal nog heel lang open blijven !

 

Antoine Aardoom

Antoine's Blog - Dankbaar

Toegevoegd: 16 mei 2013 om 06:35:39

Soms zijn er zaken die ik vanwege privacy niet kan en wil delen, als ik dan nu toch iets over vandaag wil meegeven, dan is het dat ik dankbaar ben !

Voor een ieder een fijne dag en groet,
Antoine Aardoom

Antoine's Blog - Gezond eten

Toegevoegd: 15 mei 2013 om 07:59:26

Toen ik afgelopen week werd gevraagd als model voor “belly painting” dacht ik bij mezelf, wellicht moet ik weer eens wat gaan sporten. Gelukkig slechts een grap maar toch, Het is bij mij altijd alles of niks en de laatste tijd was het vooral niks. Dat we hier in huis toch zoveel mogelijk gezond en bewust eten betekent niet dat je er ook onbeperkt van kunt eten.

 

 

Op maandag hebben we tegenwoordig hulp van Daan, met haar zat ik ooit op kookles en inmiddels kookt ze als vrijwilliger alweer een tijdje bij ons in huis. Gek van eten en drinken en een onwijs goeie kok. Het is niet te filmen hoe lekker dat ze kan koken, en ook lekkere snacks voor als de kids net uit school komen. Maar zoals met alles, is alles waar “te” voor staat niet goed. Dus werd het tijd om alle recepten en eetmomenten weer eens onder de loep te leggen.

 

 

Bij een restaurant zou dat resulteren in een gewijzigde menukaart zullen we maar zeggen.

En bij ons eigenlijk ook, want stiekem leerde ik op die maandagen ook heel veel en keek ik over haar schouder mee naar alle ingrediënten en trucjes om lekker eten op tafel te zetten, De rest van de week ben ik tenslotte de ‘kok’ hier in huis. Het resultaat, naast alle verse ingrediënten, was om nog gezonder te gaan koken en zaken als bijvoorbeeld suiker e.d. te vermijden.

 

 

Kijk dat bedoel ik nu nog eens kijk op eten te hebben, ik ga zo weer boodschappen doen, vandaar dat ik er zojuist aan moest denken. Als je nou denkt, ik wil wel eens zo’n bellypainting, dan kun je bij een oud klasgenootje van mij terecht, kijk maar eens op de site van kunstkoppies. Oh ja en alleen gezond eten is natuurlijk op mijn leeftijd :-) niet genoeg, dus zijn we ondertussen ook weer lekker aan het sporten !

 

 

Nou succes in de keuken en groeten,
Antoine Aardoom

Antoine's Blog - Karma...

Toegevoegd: 14 mei 2013 om 11:54:34

Er was laatst iemand die tegen mij zei “ Als karma echt bestaat komt het met jullie plannen ook zeker goed” Nou geloof ik daar zeker in, hoewel ik ook weet dat als je zo puur mogelijk probeert te leven er altijd mensen zullen zijn die daar gebruik van maken. Ik kan ook niet voorkomen dat anderen gewoon met andere dingen (lees andere doelen hebben) bezig zijn. Grote voordeel dat we dan weer hebben is dat we ook met de grootst mogelijke aandacht leven en dat dit er weer voor zorgt dat dit ‘risico’ ook kleiner word.

 

 

Hoe ik hierop kom, nou omdat ze vanochtend op school tegen me zeiden dat ze het zo leuk vonden dat er ook eens een vader mee kwam naar de verjaardag van de kinderen. Ik moet dan ook wel eerlijk bekennen, dat dit vroeger bij mijn eigen kinderen ook niet lukte, gewoon omdat daar sprake was van een klassieke rolverdeling, zo van moeder thuis en vader centjes verdienen. Maar goed, dat was natuurlijk wel erg leuk om te horen, maar vooral een goed voorbeeld van wat deze manier van leven ook biedt.

 

 

Zo zit je ineens in een klas tussen allemaal kleine humpie dumpies een verjaardag te vieren. Zelden heb ik een kind zo trots zien kijken en dan te bedenken dat dit kind ook gewoon een eigen papa en mama heeft. Die ik overigens vanaf hier ook van harte wil feliciteren !

 

 

Dat was ook mijn bruggetje naar wat ik met puur leven of leven in aandacht bedoel, en ik snap best dat dit een stuk ingewikkelder is als je door je baas word opgejaagd met targets, je crediteuren niet betalen of personeel je laat barsten omdat ze gisteren een feestje hebben gehad. Zo maar een greep uit zaken, waarvan wij gelukkig in onze huidige manier van leven weg kunnen blijven, feit blijft wel dat er nog momenten genoeg zouden moeten zijn om in die aandacht te leven.

 

 

Dit momentje van vanochtend (net als nog zeker 50 van die momenten in de vakantie) nemen ze je dan ook nooit meer af, die zitten voor altijd in je gedachten of in je hart zoals je wenst ! Volgens mij is dat karma………. en oh ja behandel mensen vooral zoals je graag zelf behandeld zou willen worden.

 

Groeten,

Antoine Aardoom

Antoine's Blog - De vakantie zit erop

Toegevoegd: 12 mei 2013 om 17:24:57

De vakantie zit erop, en wat hebben we mazzel gehad met het weer. Wat we allemaal gedaan hebben ? Nou, je kunt beter vragen wat we niet gedaan hebben ! Ongelooflijk wat er allemaal in 2 weken past en ook nog eens een paar feestdagen ertussen. Het zal wel weer even wennen zijn morgenochtend, hoewel ik me realiseer dat de structuur er vanaf morgenvroeg ook wel weer snel in zal zitten. Structuur die er trouwens in de vakantie ook gewoon is, alleen met andere tijden en natuurlijk iets flexibeler.

 

 

We sloten vandaag nog even af met een verjaardagsfeestje en dito gebak, het werd stilletjes ook wat kouder en zo werd er vandaag ook al minder buiten gespeeld dan de afgelopen weken. Vanaf Koningsdag hebben we eigenlijk enkel lekker weer gehad. Ze zeggen wel eens je krijgt wat je toekomt, nou dan hebben we dat mooi te pakken.

 

 

 

Morgen zal het dus na 9 uur weer rustig in en rondom huis zijn. Ook weer lekker tijd voor andere dingen, zoals sporten. Verder heb ik nog niet in de agenda gekeken en laat de week maar rustig op me af komen. Weet wel dat we deze week nog wat aan ons plan moeten werken voor wat betreft de toekomst van Villa Vlinders, dat er van alles staat te gebeuren en gaat veranderen mag duidelijk zijn. Ik kijk in ieder geval met veel vertrouwen naar de komende periode, in alle opzichten.

 

 

Hoogtepunten zijn er heel veel geweest in deze vakantie, persoonlijk vond ik vooral mijn vermomming als Clown Teunneke een hele leuke. Je zou maar zo’n clown op je verjaardagsfeestje krijgen. Dat krijgt binnenkort nog een keer een vervolg, heerlijk geschminkt en met een pruik op mensen in de maling nemen ha ha.

 

 

Vanuit Villa Vlinders wens ik iedereen het allerbeste en morgen weer veel plezier, wat je ook gaat doen !

 

Groeten,
Antoine Aardoom

Antoine's Blog - Zondag

Toegevoegd: 05 mei 2013 om 08:56:12

We hebben er inmiddels een weekje vakantie op zitten, het weer zit gelukkig mee een dus vermaken we ons prima. Wat we ondertussen allemaal gedaan hebben is eigenlijk teveel om op te noemen. Een verjaardagsfeestje, kleien bij Klei Allerlei, maar Koningsdag was ook in Tiel natuurlijk erg gezellig.

 

 

Maar vooral rondom huis is het prima vertoeven, ons huis is zo’n beetje helemaal zomer klaar en dus kunnen we bij het minste zonnestraaltje met zijn allen de tuin in.  Hoewel we wel met duidelijk kunnen merken dat de tuin lijkt te zijn gekrompen, of zal het zo zijn dat de kinderen weer zijn gegroeid J

 

 

Terwijl ik gisteren weer even tussendoor de administratie aan het doen was, bleek ook maar weer eens dat er veel mensen begaan zijn met onze activiteiten. Dit keer betrof het een donatie van 200 euries door de Van Heumen – De Sitter Stichting. 

 

 

De Van Heumen - de Sitter Stichting biedt eenmalig financiële ondersteuning aan individuele personen, met de Nederlandse nationaliteit, die problemen ondervinden ten gevolge van medische en/of sociale beperkingen. Op het afschrift was te lezen dat de donatie op een initiatief van de gemeente Tiel was gedaan, prachtig !!

 

 

Zo zie je maar weer, de deuren staan hier inmiddels weer open, de zondag is begonnen !

 

Groet,
Antoine Aardoom

Antoine's Blog - DJ duo

Toegevoegd: 23 april 2013 om 18:35:28

Voor de open dag van Curves vroeg ik hen een plaatje te draaien, het thema rondom de open dag was tenslotte “een rondje van de zaak” ’s-Ochtends vroeg zorgden de mannen van Total Event Production voor de juiste DJ booth en zodoende konden de DJ’s van Rhythm 'n Resra vol aan de bak.

 

 

En laten we eerlijk zijn een goed stukje muziek maakt echt het verschil, enthousiast draaiden het duo Rhythm 'n Resra de hele dag vol met passende muziek.

 

 

Vanaf deze digitale plek wil ik hen nogmaals bedanken voor hun support en enthousiasme gedurende de dag. We spraken af contact te houden, want je weet tenslotte maar nooit J

 

Wil je even iets van hen luisteren, doe dat dan even via deze link op soundcloud. Ik zeg prima stuff ! Veel plezier !

 

 

Wordt vast vervolgd,

Groet,

Antoine Aardoom

Antoine's Blog - Bedankt !

Toegevoegd: 22 april 2013 om 18:37:10

Afgelopen weekend zat ik achter mijn computer, telebankieren heet dat. Hoewel dat telebankieren via ING de afgelopen weken niet vanzelfsprekend was, moest ik ook dit bericht gewoon even checken. Niet enkel omdat ik de ING niet vertrouw, maar vooral ook omdat ik dan graag de persoon in kwestie even persoonlijk wil bedanken.

 

 

 

Ik zag namelijk een bijschrijving van euro 500,- groot van een bedrijf genaamd Buck Consultants International. De omschrijving was “donatie”, kijk en dat in het weekend. Dat zijn nog eens goeie berichten. Toch wilde ik, gewoon omdat het me niet bekend voor kwam, een en ander even checken en dus nam ik contact op met dit bedrijf.

 

 

 

Via het contactformulier heb ik in het kort verteld wat er aan de hand was en of dat iemand mij hierin verder kon helpen. Aangezien het best een groot bedrijf was, kon ik enkel hopen op een antwoord. Want nogmaals, een donatie van iemand krijgen en diegene niet kunnen bedanken, zou mij gewoon niet lekker zitten. Helaas, zo werkt dat bij mij !

 

 

 

Kort daarna ontvang ik via de directiesecretaresse een naam en mailadres, zodat ik weer een klein stapje dichterbij ben. Ik stuur dan ook direct een bericht met ongeveer dezelfde mededeling als die ik via het contactformulier deed.

 

 

 

Weer heel kort daarna ontvang ik van deze persoon de volgende mail:

 

Geachte heer Aardoorn,

 

Leuk om deze reactie te lezen. Wij hebben binnen ons bedrijf als onderdeel van ons MVO beleid ervoor gekozen om elk kwartaal een doel te kiezen waar we een financiële bijdrage aan leveren. De middelen hiervoor worden door het personeel en het bedrijf gezamenlijk opgebracht.

 

Onze collega Mevr. X heeft uw project bij ons aangedragen, zij woont bij u in de streek. Op basis van haar beschrijving en de tekst op de website is vervolgens besloten om de bijdrage te leveren.

 

Veel succes met de verdere activiteiten!

 

Kijk en op deze manier konden we zowel het bedrijf als de desbetreffende persoon ook persoonlijke bedanken, dan voelt zo’n donatie nog weer even beter.

 

 

Super bedankt !

 

Groeten,
Antoine Aardoom

 

 

 

Antoine's Blog - Vrienden bedankt !

Toegevoegd: 19 april 2013 om 16:26:47

We zijn inmiddels bijna een week verder, maar kijken terug op een succesvolle open dag bij Curves Tiel. Een open dag die mede dankzij veel sponsors voor Stichting Vlinders maar liefst 650 euro heeft opgebracht. Een prachtig bedrag, maar deze dag had meer in zich dan enkel de bijdrage van de sponsors. Er kwamen heel veel mooie mensen bij elkaar met dito ideeën, ideeen waarmee we de toekomst in kunnen en die ons zeker gaan helpen. We zijn enorm dankbaar voor de bijdrage van een ieder, prachtig gewoon.

 

 

 

De sfeer kunnen jullie proeven door het fotoalbum van deze dag te bekijken, het was echt een mooie dag. Veel bedrijven werkten belangeloos mee om ook deze dag tot een succes te maken en hun specialiteit in het licht te zetten. Zo moet het zijn.

 

 

Wij bedanken met name Richard en Mona en alle sponsors voor hun bijdrage en inzet om deze dag tot een succes te maken en vooral om hiermee samen de wereld een klein beetje mooier te maken. Helemaal goed, juiste mensen en de juiste sfeer, groot of klein, iedereen was welkom. Dankbaar zijn we om te mogen ervaren wat we hebben ervaren :-)

 

 

Wordt vervolgd, want de dag bevatte wel zaken die een vervolg krijgen en/of grote gevolgen gaat hebben voor de toekomst van een aantal van ons. Mooi, hier hou ik van ! Samen maken we de wereld een klein beetje mooier !

 

 

Groet,
Antoine Aardoom

Antoine's Blog - NLdoet alternatief

Toegevoegd: 15 april 2013 om 16:18:56

Afgelopen zaterdag waren de mensen van DHL uit Tiel in ons huis om met zijn allen de schutting te verven. Dit was al de bedoeling tijden de NLdoet dagen op 15 en 16 maart, echter toen dreigde het weer niet mee te werken. Achteraf viel het mee, maar dat wisten we niet van tevoren. We namen in onderling overleg het besluit om een en ander uit te stellen.

 

 

 

Dat moment was afgelopen zaterdag aangebroken en gelukkig was het super lekker weer om eens met zijn allen een schutting te gaan beitsen. Dat gebeurde met veel enthousiasme. Hoewel we het er over eens waren dat het bij elkaar zijn en delen van de activiteiten van Stichting Vlinders belangrijker is dan de activiteit op zich. Het werd dan ook erg gezellig.

 

 

 

De schutting was rond de middag omgetoverd in diep bruin en aansluitend nuttigden we met zijn allen lekker een broodje. Een heerlijke dag met een vervolg, maar daarover later meer. De foto’s van de dag staan inmiddels in ons fotoalbum, dus neem gerust een kijkje.

 

 

Voor ons was het die dag ook heen en weer pendelen naar de Open Dag van Curves, waar door een aantal sponsors geld bij elkaar werd gebracht voor Stichting Vlinders. Het verslag hiervan ga ik deze week natuurlijk ook doen !

 

 

In ieder geval wil ik alle mensen van DHL super bedanken voor hun enthousiaste inzet, wij zitten er in ieder geval weer keurig bij !

 

 

Groeten,
Antoine Aardoom

Antoine's Blog - Spullen apart houden !

Toegevoegd: 11 april 2013 om 12:18:36

Ik vergeet nooit meer die ene keer dat er een kereltje bij ons voor de deur stond, samen met zijn voogd. Het jongetje werd bij ons geplaatst vanuit een crisissituatie en droeg schoenen waarbij zijn tenen naar buiten staken. Ik weet ook nog dat ik dacht, hoe is het mogelijk. Daarna begrijp je de situatie beter en inmiddels weten we dat dit nog heel vaak voorkomt.

 

 

 

Steeds meer mensen in Nederland hebben economische moeilijkheden. Gelet op de economische en politieke ontwikkelingen zal de koopkracht verder afnemen en ook het aantal werkelozen neemt verder toe. Daarmee ontstaat een groeiende groep mensen, ouderen & jongeren maar vooral ook gezinnen met kinderen, die aangewezen zijn op noodhulp vanuit de samenleving.

 

 

 

Wij hebben inmiddels een mooi netwerk van mensen die voor ons zowel speelgoed als kleding verzamelde. Vooruitlopend op een samenwerking met een nieuwe organisatie die in Tiel hierin gaat voorzien willen wij jullie vragen jullie speelgoed en kleding apart te houden, zodat we daar binnenkort wellicht gebruik van kunnen maken.

 

 

 

Het lijkt ons een mooi doel om hier iets aan te mogen bijdragen door gratis herverdeling van kleding, schoenen en speelgoed. Let op ! Gelieve nog niets bij ons te brengen, maar wel apart houden ! Wordt vervolgd !

 

 

Groet,
Antoine Aardoom

 

Antoine's Blog - Tot dan !

Toegevoegd: 09 april 2013 om 14:52:43

Toevallig vertelde ik vanochtend bij een relatie van ons, hoe moeilijk hets steeds weer is om dagelijks een Blog te schrijven. Tenminste als je iets wilt vertellen, want onzin hebben we ook niets aan. Afgelopen week had ik even de geest en dan gewoon omdat we rete druk zijn komt er ook ineens niets meer van. Dat dit nu weer even een reden is om weer wat te schrijven is ook wel weer grappig, maar toch het blijft tamelijk ingewikkeld.

Hoe het hier verder gaat, eigenlijk wel super, we proberen ff bij te komen van de afgelopen weken en terug te gaan naar de basis. Nieuwe zaken kondigen zich aan de lopende band aan en mede daardoor ontwikkelen we een visie die ons vast naar de toekomst zal brengen. Daar zijn we van overtuigd. Tot die tijd zullen jullie het met af en toe een berichtje moeten doen :-)

Tot dan !

Antoine Aardoom

Fatal error: Cannot access property started with '\0' in /var/www/vhosts/stichtingvlinders.nl/httpdocs/library/Zend/View/Abstract.php on line 278